Geri Dön
Uzmanpara Dolar bugün kaç lira?

Dolar bugün kaç lira?

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 19.38’in üzerinde başladı.

Dolar bugün kaç lira?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayında vereceği faiz kararı piyasalardaki fiyatlamaları etkilemeye devam ediyor. Geçen hafta Fed üyelerinden gelen faiz artışına ilişkin mesajlar sonrası piyasalar hareketlendi. 

Haberin Devamı

St. Louis Fed Başkanı James Bullard enflasyonun inatçı şekilde yüksek seyretmeye devam ettiğine işaret eden son veriler sonrasında faiz artırımlarına devam edilmesi gerektiğini söyledi. 

FED ÜYESİNDEN 50 BAZ PUAN ARTIŞ ÖNGÖRÜSÜ 

Bullard politika faizinin 50 baz puan daha artırılarak yüzde 5,50-5,75 aralığına yükseltilmesi gerektiğini ifade etmişti.  

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Fed cephesinden faiz artışlarına yönelik gelen mesajlar sonrasında dolar endeksi geçen hafta perşembe günü 102’li seviyelerin üzerine çıkmıştı. Haftalık bazda zirve seviyeyi gören dolar endeksi cuma günü 101.646’ya kadar gerilemişti. 

DOLAR ENDEKSİ VE TAHVİL FAİZİNDE SON DURUM NE? 

Dün 101.322’ye kadar gerileyen dolar endeksi bugün yükselerek 101.772’den işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.411 ile gerileme gösteriyor. 

Haberin Devamı

DOLAR/TL YÜKSELİYOR

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 19.38’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükseliş göstererek 19.42 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 19.36, en yüksek ise 19.45 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 21.36 lira ile hafif geriliyor.