Geri Dön
Uzmanpara Dolar ve euro ne kadar oldu?

Dolar ve euro ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 30.58’in üzerinde başladı.

Dolar ve euro ne kadar oldu?

Geçen hafta cuma günü ABD’de tarım dışı istihdamın beklentilerin üzerinde artmasının ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksinde sert yükselişler görülmüştü. Daha sonrasında ise Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda aceleci olmayacaklarını söylemesi ile birlikte pazartesi günü piyasada hareketli seyir devam etti. 

Haberin Devamı

Pazartesi günü dolar endeksi 104.604 ile sert yükseliş gösterirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.177’yi gördü. Haftanın kalanında ise piyasalarda daha sakin bir seyir görüldü. 

FED CEPHESİNDEN DİKKAT ÇEKEN FAİZ MESAJI 

Öte yandan Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, faiz indirimleri konusunda 'sabırlı' olmanın mantıklı olduğunu söyledi.  

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Barkin çarşamba günü Washington D.C. Ekonomi Kulübü etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Dürüst olmak gerekirse, benim tahminim belirsiz. Bu yüzden sabırlı olmanın makul bir fikir olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Bugün dolar endeksi 104.377 ile primli hareket ederken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.146 ile yükseliyor.

DOLAR/TL SAKİN SEYREDİYOR 

Haberin Devamı

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 30.58’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda sakin bir seyir izleyerek 30.60 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 30.50, en yüksek ise 30.60 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 32.97 lira ile yatay hareket ediyor.