Geri Dön
Uzmanpara Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 28.85’in üzerinde başladı.

Dolar ve euroda son durum ne?

ABD’de enflasyonun yıllık bazda beklentilerin üzerinde düşüş göstermesi ve ülkede çekirdek enflasyonun da gerileme kaydetmesiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışlarını sonlandırdığı yönündeki beklentiler kuvvetlendi. 

Haberin Devamı

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Fed beklentilerine paralel olarak piyasalarda pozitif hava hakim oldu. Bu hafta dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde aşağı yönlü seyir dikkat çekti. ABD 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 4.363’e kadar geriledi. Dolar endeksi ise 103.888 seviyesinden günü tamamladı. Bugün dolar endeksi 103.610 ile gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.408 ile yatay hareket ediyor. 

ABD’DE PİYASALAR KAPALI 

Öte yandan bugün ABD’de Şükran Günü sebebiyle piyasalar kapalı kalacak. Bu nedenle ons altında işlem hacminin düşük kalması bekleniyor. 

DOLAR/TL SAKİN SEYREDİYOR 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 28.85’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda sakin seyrederek 28.83 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 28.77, en yüksek ise 28.88 seviyeleri test edildi. Euro ise aynı dakikalarda 31.56 lira ile primli seyrediyor.