Geri Dön
Uzmanpara Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 28.90’ın üzerinde başladı.

Dolar ve euroda son durum ne?

Geçen haftalarda ABD’de enflasyon rakamlarının ekimde yıllık bazda gerilemesiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına ilişkin beklentiler değişti. 

Haberin Devamı

ABD’de enflasyonun gerilemesiyle birlikte Fed’in bu yıl bir faiz artırımına gitmeyeceği beklentileri kuvvetlendi. Hatta bazı kurumlar Fed’in mayıs ayında bir faiz indirimine gidebileceğini öngördü. 

DEV BANKADAN FAİZ İNDİRİMİ ÖNGÖRÜSÜ 

Deutsche Bank ekonomistleri pazartesi günü yaptığı tahminde gelecek yılın ilk yarısında hafif bir ABD resesyonunun gelmesiyle birlikte Fed'in piyasaların şu anda fiyatlandırdığından daha sert bir şekilde faiz indirimine gideceğini öngördü. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Deutsche Bank ekonomistleri görünüm raporunda 2024'te faiz indirimlerinin 175 baz puan olacağını öngördü. 

DOLAR ENDEKSİ VE TAHVİL FAİZİNDE SON DURUM NE? 

ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.381’e kadar geriledikten sonra bugün yüzde 4.400 seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi bugün gerileyerek 103.015 seviyesinde hareket ediyor. 

Haberin Devamı

DOLAR/TL HAFİF YÜKSELİYOR 

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 28.90’ın üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda hafif yükselerek 28.92 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 28.83, en yüksek ise 28.93 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 31.76 lira ile yükseliş gösteriyor.