Geri Dön
Uzmanpara Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 29.13’ün üzerinde başladı.

Dolar ve euroda son durum ne?

Piyasalarda gözler ABD’den gelen ekonomik verilerde olmaya devam ediyor. Son açıklanan Fed faiz kararı sonrasında piyasalarda 2024 yılına ilişkin bir faiz indirimine gidileceği fiyatlanıyor. 

Haberin Devamı

Geçen hafta Fed tutanaklarında üyeler 2024 yılı için toplamda 3 kez, 75 baz puanlık bir faiz indirimine gidilebileceğini öngördüler. Piyasalar haziran ayından önce bir faiz indirimine gidileceğine kesin gözüyle bakıyor. 

FED ÜYELERİNDEN ‘ACELECİ OLUNMAMALI’ UYARISI 

Piyasalar olası bir faiz indirimini fiyatlarken, Fed üyelerinden ise aceleci olunmaması gerektiğine ilişkin yeni açıklamalar geldi. Fed üyesi Raphael Bostic’e göre gelecek yıl faizleri indirmek için aciliyet oluşmayacak. Atlanta Fed Başkanı Bostic, bir sonraki politika adımını değerlendirirken ABD Merkez Bankası'nın kararlı ve sabırlı olması gerektiğini söyledi.  

Fed üyelerinin 2024’te medyan tahmin olarak üç faiz indirimi beklentisine karşılık Bostic iki faiz indirimi bekliyor. 

Haberin Devamı

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de enflasyonun düşmeye devam etmesi durumunda faizleri indirmeyi değerlendirebileceklerini söyledi. Barkin gelecek yıl kaç faiz indirimi beklediği sorusunu ise yanıtlamadı. 

DOLAR ENDEKSİ VE TAHVİL FAİZİNDE SON DURUM NE? 

Dolar endeksi bugün 102.382 ile yatay hareket ederken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.879 ile primli seyrediyor. 

DOLAR/TL YATAY SEYREDİYOR 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 29.13’ün üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yatay bir seyir izleyerek 29.15 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 29.06, en yüksek ise 29.16 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 32.01 lira ile primli hareket ediyor.