Geri Dön
Uzmanpara Gram altında rekor serisi sürüyor

Gram altında rekor serisi sürüyor

Yeni haftanın ilk günlerinde altın fiyatlarında sert yükseliş dikkat çekiyor. Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor. Peki piyasadaki sert artışın nedeni ne? İşte detaylar...

Gram altında rekor serisi sürüyor

Kasım ayının ortalarından bu yana sert yükseliş gösteren altın fiyatları yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Geçen haftalarda ABD’de enflasyon rakamlarının ekimde yıllık bazda gerilemesiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına ilişkin beklentiler değişti. 

Haberin Devamı

ABD’de enflasyonun gerilemesiyle birlikte Fed’in bu yıl bir faiz artırımına gitmeyeceği beklentileri kuvvetlendi. Hatta bazı kurumlar Fed’in mayıs ayında bir faiz indirimine gidebileceğini öngördü. 

DEV BANKADAN FAİZ İNDİRİMİ ÖNGÖRÜSÜ 

Deutsche Bank ekonomistleri pazartesi günü yaptığı tahminde gelecek yılın ilk yarısında hafif bir ABD resesyonunun gelmesiyle birlikte Fed'in piyasaların şu anda fiyatlandırdığından daha sert bir şekilde faiz indirimine gideceğini öngördü. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Deutsche Bank ekonomistleri görünüm raporunda 2024'te faiz indirimlerinin 175 baz puan olacağını öngördü. 

ONS ALTINDA SERT HAREKET

Haftanın ilk işlem gününe 2006 dolardan başlayan ons altın 2018 dolar seviyesine kadar yükseldi Ons altın günü 2014 dolardan kapattı. 

Haberin Devamı

Bugüne 2014 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2025 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2012 dolar, en yüksek ise 2028 dolar seviyeleri test edildi. 

GRAM ALTINDA REKOR ÜSTÜNE REKOR 

Haftaya 1859 liradan başlayan gram altın 1875 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Gram altın günü 1869 liradan kapattı. 

Bugüne 1871 liradan başlayan gram altın 1885 liraya kadar yükselerek tarihi rekor kırdı. Gram altın şu dakikalarda 1882 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1868 lira seviyesi test edildi.