Geri Dön
Uzmanpara İngiltere ekonomisi resesyondan çıktı

İngiltere ekonomisi resesyondan çıktı

İngiltere ekonomisi resesyondan çıkmayı başardı. İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) ilk çeyrekte GSYH'nin önceki üç aya göre %0,6 arttığını bildirdi.

İngiltere ekonomisi resesyondan çıktı

Bu, 2021'in sonlarından bu yana görülen en iyi büyüme oldu. Ekonomistler ilk çeyrekte yüzde %0,4 büyüme bekliyordu. Sadece Mart ayındaki büyüme, hem hizmetler hem de imalat sektöründeki toparlanma sayesinde beklentilerin oldukça üzerinde %0,4 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

KPMG Birleşik Krallık Baş Ekonomisti Yael Selfin, "Birleşik Krallık ekonomisinde en kötü dönem geride kaldı. İleriye dönük göstergeler, bizim görüşümüzle tutarlı olarak önümüzdeki aylarda daha fazla ivmeye işaret ediyor" dedi.

Rakamlar, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz oranlarını ne zaman düşüreceği konusundaki değerlendirmeleri zorlaştırabilir; zira daha güçlü büyüme, yetkililerin hala kontrol altına alındığından emin olmadıkları enflasyonist baskıları besleyebilir.

HSBC'de Kıdemli Ekonomist olan Liz Martins, Bloomberg Radio'ya yaptığı açıklamada, "Bu yılın başından bu yana gelen tüm sinyaller kesinlikle işlerin nihayet canlanmaya başladığını gösteriyor. Endişe şu ki, eğer bu faiz indirimleri yapılmazsa, bu toparlanmanın temeli zayıflar ve belki de ivmenin bir kısmını ortadan kaldırır" dedi.