Geri Dön
Uzmanpara Microsoft'un gelir ve karı beklentileri aştı

Microsoft'un gelir ve karı beklentileri aştı

Microsoft mali yılının üçüncü çeyreğinde analistlerin tahminlerinin üzerinde kazanç elde etti.

Microsoft'un gelir ve karı beklentileri aştı

Microsoft, 61,9 milyar dolar gelir üzerinden 2,94 dolar hisse başına kar bildirdi. Analistler 60,88 milyar dolarlık gelir üzerinden 2,83 dolarlık hisse başına kar ve 60,9 milyar dolar bekliyordu.

Haberin Devamı

Microsoft CEO'su Satya Nadella yaptığı açıklamada, "Microsoft Copilot ve Copilot yığını, her rol ve sektörde daha iyi iş sonuçları sağlayan yeni bir yapay zeka dönüşümü çağını düzenliyor" dedi.

Microsoft, yapay zeka hizmetlerinin Azure ve diğer bulut hizmetleri gelirlerine yüzde 7 puanlık bir büyüme katkısı sağladığını açıkladı. Bu oran 2. çeyrekte yüzde 6, 1. çeyrekte ise yüzde 3'tü. Microsoft, yapay zekanın Azure'a katkısını ilk kez geçen yılın 4. çeyreğinde açıklamış ve o dönemde Azure gelirine yüzde 1 puan eklediğini söylemişti.

Microsoft CFO'su Amy Hood, şirketin kazanç çağrısı sırasında yaptığı açıklamada, teknoloji devinin yakın vadede yapay zeka talebinin mevcut kapasiteyi aştığını gördüğünü söyledi. Microsoft'un hisseleri açıklamanın ardından %5 oranında artış gösterdi.

Haberin Devamı

Microsoft'un genel ticari bulut geliri, Wall Street'in 33,93 milyar dolarlık tahminlerinin üzerinde 35,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Segment bazında bakıldığında, Microsoft'un Üretkenlik ve İş Süreçleri geliri 19,54 milyar dolar olan beklentileri aşarak 19,57 milyar dolar olarak gerçekleşti. Akıllı Bulut ve Daha Fazla Kişisel Bilgi İşlem gelirleri sırasıyla 26,71 milyar dolar ve 15,58 milyar dolar olarak gerçekleşti.