Geri Dön

Üzümün faydaları nelerdir?

Üzüm geçmişten bu yana çok fazla tüketilen ve sağlığımıza faydalı olarak bilinen bir meyvedir. Hazır mevsimi de gelmişken üzümün faydalarını ve üzüm tükettiğimizde vücudumuzda ne gibi değişiklikler olduğunu sizlerle paylaşalım. İşte üzümün faydaları ve iyi geldiği hastalıklar.

Üzümün faydaları nelerdir?

Üzüm yaşıyla kurusuyla vücuda çok fazla fayda sağlayan meyve türleri arasındadır. Üzüm kurutulup ya da mevsiminde yaş olarak tüketilebilir. Üzüm çeşit olarak yaş üzüm kuru üzüm, siyah üzüm ve beyaz üzüm olarak sınıflandırılabilir. Ancak her ne kadar çeşidi çok fazla olsa da vücudumuza sağladığı faydalar hemen hemen aynıdır.

Haberin Devamı

İşte üzümün faydaları...

Yeşil üzüm faydaları
Yeşil üzüm içeriğinde yer alan b1 ve b2 vitaminleri ve demir, magnezyum, fosfor, potasyum gibi mineraller barındırmaktadır. Yeşil üzümden birçok yarar sağlanmaktadır: Üzüm suyu, üzüm sirkesi, üzüm pekmezi, üzüm hoşafı gibi kullanım alanlarının yanında bir de üzümünün yapraklarından, çekirdeğinden, posasından bile faydalanılmaktadır.

Kara üzüm faydaları

Kara üzümğn yeşil üzümden en büyük farkı kan yapıcı özelliğinin olmasıdır. Yağ yakımını kolaylaştırır. Kara üzümün çekirdekleri ve kabukları tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Kara üzüm vücudu virüslerden arındırarak hastalanma olasılığını en aza indirmektedir. Aynı zamanda kara üzüm kansere yakalanma riskini de en aza indirir.

Haberin Devamı

Kara üzüm şifa için nasıl kullanılmalıdır?
Günde 2 kez kahvaltıdan 2 saat sonra ve akşam yemeğinden 1 saat önce 2 veya 3 tane kara üzüm çekirdeğini dövün ve tüketin. 10 gün süresince uyguladığınız bu kürü ihtiyaç duydukça 1 hafta ara vererek uygulayabilirsiniz.

Üzümün genel olarak faydalarından bahsedecek olursak üzümün faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz…

Beyin gelişimi için gereklidir

Unutkanlığı karşı şifa olduğundan öğrencilere bolca önerilmektedir. Özellikle üzümün kurusu, beyin gelişimi açısından destekleyici olmaktadır.

Alzheimer’a iyi gelir

Üzüm Alzheimer hastalığından muzdarip hastalarda amiloid-beta peptit seviyelerinin azaltılmasında yardımcı olur. Üzüm beyin sağlığını da koruyarak, beynin işlevlerini düzenli bir şekilde yerine getirmnesine yardımcı olur.

Bağırsakları çalıştırır

Üzüm hazımsızlığı gidererek bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Meme kanserinden korur

Yapılan araştırmalara göre üzüm içerdiği antioksidanlar açısından meme kanserine iyi geldiği bilinmektedir. Günde bir kase veya bir bardak tüketilen üzüm suyunun meme kanserine bağlı gelişen tümörleri engellediği ortaya çıkmıştır.

Üzüm cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir

Üzüm genel cilt sağlığı için faydalı bir meyvedir ve cilt bakım ürünlerinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Üzüm fitokimyasal ve antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Üzüm ayrıca cilt sağlığı için hayati önem taşıyan C vitamini bakımından zengindir.

Haberin Devamı

Kansızlığa iyi gelir

Aynı zamanda soğuk pres olarak satılan üzüm pekmezinin kansızlığa iyi geldiği söylenmektedir. Günde bir kaşık tüketilen üzüm pekmezi kansızlığı gidermeye yardımcı olur.
Üzümün en önemli faydaları arasında güçlü antioksidan özelliği yer alır. Meyveler arasında en güçlün antioksidanın üzümde olduğu bilinmektedir.

Aynı zamanda üzüm, yorgunluğun giderilmesini ve stresin atılmasına yardımcı olmaktadır.

Üzümün zararı var mıdır?

Üzümün sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur. Ancak her meyvede olduğu gibi üzümün de içerisinde bulunan şeker nedeniyle şeker hastalarının tüketmemesi gerektiği söylenmektedir.


Aynı zamanda kuru üzüm suyunun nasıl yapıldığı, kuru üzüm suyunun nelere iyi geldiği merak ediyorsanız aşağıda yer alan haberlere tıklayıp bilgi sahibi olabilirsiniz.


Meyveler ve kalori miktarları

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber