Aşk Uzun ve huzurlu ilişkiye giden 5 yol

Uzun ve huzurlu ilişkiye giden 5 yol

14.02.2018 - 14:38 | Son Güncellenme:

Sevmek, sevilmek ve huzur bulmak..Bir ilişkide asıl aranan şey huzur bulmaktır. Bununla beraber uzun ilişki demek, her zaman kişilerin birbirini tanıdığı rahat ve huzurlu ilişki demek değildir. Ömrü uzun ve sağlıklı bir ilişki, huzuru hedefleyen ve bunun için çaba gösteren ilişkidir.

Uzun ve huzurlu ilişkiye giden 5 yol

Saygı

Toplumda oldukça aranmasına rağmen en az bulunan şey olan saygı, gönül işlerinin baş tacı olarak nitelenebilir. Her şeyden önce kendisine saygısı olan, birey olduğunun farkında olan insanlar, çevrelerine ve dolayısıyla sevdikleri kişiye karşı saygılı insanlardır. Bu tip insanlar laflarının, eylemlerinin sınırını bilirken aynı zamanda karşılarındaki insanında sınırlarının ve özgürlüğününfarkındadırlar. Bireyler arasındaki saygı ilişkiyi kuvvetlendirir ve sarsılmaz temeller oluşturur.

Alttan alabilmek ve anlayışlı olmak

İnsanlık hâline bağlı olarak keyifsiz, aksi, stresli olunan zamanlar olabilir. Bu gibi durumlarda talihsiz bir şekilde karşıdaki insana sitem edilebilir; bütün sinir, stres kendisinden çıkartılabilir. Bu durumlarda biraz sineye çekmek, biraz da alttan almak kimseye bir şey kaybettirmez. Aksine karşıdaki kişinin sakinleşmesini sağlar.

Başka bir konu olarak, kıskançlığın esiri olan insanların, insanın artık sosyal bir varlık olduğunu ve başkalarıyla iletişim kurmanın normal bir davranış olduğunu farketmeleri faydalı olacaktır. Anlayış göstermek, ilişkideki güveni yükseltirken kişinin kendisini dizginleyen ve terbiye eden bir mental eğitimi hâlini de alır.

Özveri

Söz konusu olarak ikili ilişkilerdenbahsedildiğinden dolayı, benmerkezciliğin iyi bir şey olduğundan söz etmek biraz güçtür. Bir ilişkide huzur ve rahat aranıyorsa, kişinin kendinden bir şeyler feda etmeye hazır olması gerekebilir. Feda edilecek şeylerden kasıt aile, bireysel özgürlükler gibi şeyler değildir. Bireysel çıkarlar, ilişkinin önüne geçmemeli; gerektiğinden biraz daha fedakâr olunabilmelidir.

Örneğin işi gereği yurtdışına taşınacak olan bir kişi;ilişkisi ve sevdiği kişi için uzak ilişki yaşamayı, zor olsada göze alabilmeli veya hayallerini ertelemeyi düşünebilmelidir. Özveri, bencilliği saf dışı bırakan ve sağlıklı insan ilişkilerinin anahtarı olan yegâne değerdir.

Empati

Empati yapmakgerek ilişki gerek toplum için çok önemlidir. Empati yaparak, ilişkiyi daha kolay yaşanabilir ve sorunları daha kolay çözülebilir hâle getirebilirsiniz. Bu yolla sevgi beslediğiniz insanı tanımak daha da kolaylaşacaktır. Sadece gözlemlemek, dinlemek ile değil kendinizi onun yerine koyarak düşünmek, sevgiliyi tanımanın en pratik ve etkili yoludur. Bu yetiyi kazandıktan sonra uzayıp giden kavgalarla vedalaşabilirsiniz.

Beklentisiz ilişki

Mükemmellik neredeyse imkânsızdır. Bu yüzden hayallerinizin esiri olup bir beklentiye girmek, gereksiz bir gerilime ve üzüntüye sebep olabilir. Tabii ki de insan hayal kurar ve güzel şeyler diler. Fakat bunlar gerçeklerin önüne geçmedikçe, beklentiler uçup gitmedikçe sağlıklı bir ilişki mümkündür.

Yazarlar