Püf Noktası Uzun ve huzurlu yaşamın formülü

Uzun ve huzurlu yaşamın formülü

09.04.2018 - 15:56 | Son Güncellenme:

Büyükler tarafından daha iyi, daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat için tavsiyeler alındığı zamanlar çoktur. Uzun ömrün sırrı bazen hazır gıdalar tüketmemekten geçerken bazen çalışmaktan, mutlu olmaktan geçmektedir.

Uzun ve huzurlu yaşamın formülü

Hazır ve hormonlu gıdalar, stres, üzüntü, insan yaşamını olumsuz etkileyen durumlardandır. Sağlıklı ve uzun bir yaşam için uymanız gereken bazı kurallar vardır.

Haberin Devamı

Spor şart

Uzun bir yaşam için zihin egzersizleri yapmak oldukça önemlidir. Odaklanmak, beyni korumak, rahatlamak için meditasyon ve yoga yapmalısınız. Sporu yaşam biçimi hâline getirin. Bulduğunuz her fırsatta sahilde yürüyüşe çıkın, koşun ya da spor yapın. Hareketsizlik birçok hastalığın oluşmasına neden olmaktadır. Hareket hâlinde olan insanların hareketsiz olan insanlara göre daha uzun yaşadığı görülmektedir.

Stressiz hayat

Sağlığın en büyük düşmanı strestir. Yaşadığınız hayat, şehir, çalışma ortamı ve birçok etken stresli ve gergin olmanıza neden olur. Stres, kalp ve beyin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Stresli ortamlardan, gerginliklerden uzak durmaya dikkat edin. Hobileriniz olsun, kendinize zaman ayırın. Yaptığınız her şeyden zevk almaya çalışın. Küçük şeylerden mutlu olun. Pozitif düşünün, pozitif insanların yanında olun.

Haberin Devamı

Kaliteli uyku

Uyku eksikliği yaşam kalitesini düşürmektedir. Hem fiziksel hem de ruhsal problemlerin oluşmasına neden olmaktadır. Bununla birlikte uykusuzluk; kanser, obezite, kalp hastalıkları için yüksek risk oluşturur.

Sağlıklı beslenme önemli

Uzun bir yaşam için yapmanız gereken bir diğer şey de sağlıklı beslenmektir. Hazır gıdalardan kaçınmak; meyve, sebze ve yağsız yemekleri tercih etmek sağlığınız için önemlidir; ileride karşılaşabileceğiniz hastalıklara karşı sizi korur. Obeziteden kaçınmak yaşam kalitenizi arttırmada etkin rol oynar.

Yeterli iyot

Uzun yaşamın sırlarından biri iyot tüketmekten geçiyor. İyot eksikliği birçok hastalığa sebebiyet vermektedir. İyot tüketmek sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir.

Sarımsaksız olmaz

Büyüklerin söylediği gibi sarımsak yemek uzun yaşamın sırlarından biridir. Uzun bir yaşam başta sağlıklı olmaktan, doğal beslenmekten, yağ oranı düşük yiyecekleri tercih etmekten geçiyor.

Âşık olun

Sağlıklı beslenmek tek başına yeterli olmamaktadır. Stresten uzak yaşamak, dans etmek, yürüyüşe çıkmak, hayatın her anından zevk almak, sevdiğiniz işte çalışmak, karşılaştığınız kötü durumlara rağmen pozitif düşünmek veen önemlisi âşık olmak uzun yaşamın sırlarındandır.

Yazarlar