Kocaeli Vali Aksoy, Koruyucu Aileler İle İftarda Buluştu

Vali Aksoy, Koruyucu Aileler İle İftarda Buluştu

05.06.2018 - 11:58 | Son Güncellenme:

.

Vali Aksoy, Koruyucu Aileler İle İftarda Buluştu

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, koryucu aile ve çocuklarıyla iftarda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Vali Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Koruma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği tarafından Kocaeli Ticaret Odası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, iftar programının çok anlamlı olduğunu ve burada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Çeşitli nedenlerle ailelerinden uzak yaşamak zorunda kalan çocukların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il müdürlükleri tarafından devletin ilgili kurumlarına yerleştirildiğini anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Onlara ne kadar iyi imkanlar sunarsak sunalım onların ihtiyaç duyduğu aile ortamında büyümeleridir. Çocuğun aile ortamında büyütülmesinde koruyucu aileler çok önemli katkılar sunuyor. Her çocuğumuzun aile ortamında büyümesi, onların sağlıklı bir şekilde gelişmeleri ve topluma kazandırılmaları anlamında koruyucu aileler önemli katkı sağlıyor. Koruyucu ailelerimizi tebrik ediyorum. Bütün koruyucu ailelerimize teşekkür ediyorum. Şahsım ve devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum."

Haberin Devamı

Koruma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği Genel Başkanı Pelin Ekşi, Vali Aksoy’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu ve günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

İftar yemeğinin ardından Aksoy ve protokol üyeleri, programa katılan koruyucu aileler ve çocukları ile yakından ilgilendiler.

Programa, koruyucu aileler ve çocuklarının yanı sıra EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da katıldı.