Sakarya Vali Balkanlıoğlu, İl Ekonomi Toplantısına Katıldı

Vali Balkanlıoğlu, İl Ekonomi Toplantısına Katıldı

21.06.2018 - 15:30 | Son Güncellenme:

.

Vali Balkanlıoğlu, İl Ekonomi Toplantısına Katıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, il ekonomi toplantısında işverenleri istihdam teşviklerinden yararlanmaya davet etti.

Haberin Devamı

Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, istihdam seferberliği ile getirilen teşviklerin olumlu sonuçları il ekonomik toplantısında değerlendirildi.

Serdivan ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Balkanlıoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Mehmet Ali Yalçın, SESOB Başkanı Hasan Alişan ile kamu kurumlarının yöneticileri ve iş adamı derneklerinin başkanları katıldı.

Toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün ülke istihdamıyla ilgili faaliyetleri ve işsizlik oranları hakkında bilgi verdi.

Balkanlıoğlu, yaptığı değerlendirmede, uluslararası ilişkilerde güçlü olanın haklı olduğunun görüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu durumu şu an ki dünya ülkelerinin ilişkilerine baktığımızda çok kolay anlayabilmekteyiz. Dolayısıyla, sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı istihdam seferberliği, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı istihdam teşvikleridir. Bu teşvikler aynı zamanda işverenlerimizin veya firmalarımızın gerek ulusal ve gerekse uluslararası rekabet güçlerini de artırmaya yöneliktir. İstihdamın artması, üretimin ve ihracatın artması anlamına gelecek, ülke ekonomimizin büyümesine ve güçlenmesine destek sağlayacaktır. Dolayısıyla, işverenlerimizin bu teşviklerden azami ölçüde faydalanarak istihdamlarını artırmaları beklentimizdir."