Adana Vali Demirtaş: "Ne Yapsak Şehit Ve Gazi Yakınlarının Hakkını Ödeyemeyiz"

Vali Demirtaş: "Ne Yapsak Şehit Ve Gazi Yakınlarının Hakkını Ödeyemeyiz"

20.09.2018 - 13:48 | Son Güncellenme:

.

Vali Demirtaş: Ne Yapsak Şehit Ve Gazi Yakınlarının Hakkını Ödeyemeyiz

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemek programında kapılarının daima şehit ve gazi yakınlarına açık olduğunu, onların problemlerine gece gündüz demeden daima çözüm üretmek için çalışacaklarını belirtti.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla gün içerisinde şehit ve gazi derneklerine yönelik ziyaretlerinin ardından, Adana Valiliği’nin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sorumluluğunda organize edilen “Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna" verilen yemek programında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.
Program esnasında eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte masaları tek tek gezerek şehit aileleri ve gazilerle tokalaşarak hal ve hatırlarını soran Vali Demirtaş, vatan ve millet olarak çok şey borçlu olduklarını belirttiği şehitlerin aileleri ve yakınları ile gazilerin daima yanlarında olacaklarını vurguladı.
Program vesilesiyle rahmet dilediği şehitlerin, saygıdeğer aileleri ve yakınları ile minnet duydukları gaziler ile aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu kaydeden Vali Demirtaş, ülkenin bekasına kast etmeye çalışan hain odaklara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Vali Demirtaş, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla düzenlenen yemekte, gaziler ve şehit yakınlarıyla aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şehit yakınları olarak sizler, en değerli varlıklarınızı, evlatlarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, babalarınızı ‘vatan sağ olsun’ diyerek bu topraklara emanet ettiniz. Kahraman gazilerimiz girdikleri mücadelede, bedenlerinden bir parçayı kaybederken ölümü korkuttuklarını tüm cihana gösterdiler. Bahsettiğimiz bu durumlar, ancak ‘Yüksek bir iman ve sonsuz vatan sevgisi’ ile açıklanabilir” diye konuştu.
Devlet ve millet el ele vererek teyakkuzun elden bırakılmayacağını, hainlere fırsat verilmeyeceğini vurgulayan Vali Demirtaş, “Her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu mübarek vatanı ve kahramanlarımızın hatıralarını bu topraklara göz dikenlere çiğnetmeyecek, bu vatan üzerinde operasyon yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz tarafından şehit ailelerimizin ve gazilerimizin acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak adına birtakım düzenlemeler yapılmış, yapılmaya da devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.
Kapılarının daima şehit ve gazi yakınlarına açık olduğunu, sıkıntılarının çözülmesi için her zaman gayret göstereceklerini belirten Vali Demirtaş, “Bizler de valilik olarak kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip ediyoruz. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz” diye konuştu.
Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından, yoğun bir katılımla gerçekleşen ve duygulu anların yaşandığı yemek programı, şehitlerin ruhlarına dualar okunması, birlik ve beraberlik mesajları verilmesiyle son buldu.
Adalet Bakanlığı Göltepe Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen yemek programına, Vali Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri ve mülki erkan, şehit aileleri ve yakınları ile gaziler katıldı.