Artvin Vali Doğanay Borçka'da İnceleme Yaptı

Vali Doğanay Borçka'da İnceleme Yaptı

03.09.2018 - 20:20 | Son Güncellenme:

.

Vali Doğanay Borçkada İnceleme Yaptı

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, yapımı tamamlanarak hizmete açılan 50 yatak kapasiteli Borçka Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Doğanay, Borçka Devlet Hastanesini ziyaret ederek, hastanenin yeni hizmet binasının fiziki durumu, personel durumu hakkında İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın'dan bilgi aldı.

Sağlık Müdürü Akalın, yaklaşık 16 milyon liraya mal olan hastanenin 7 bin 890 metrekare kapalı alana sahip olduğunu, 50 yatak, 2 ameliyat odası, 4 yoğun bakım yatağının yanı sıra 6 diyaliz yatağı, 6 acil gözlem yatağı, kırmızı alan müdahale odası ve yeşil alan muayene odasından oluştuğunu belirtti.

Doğanay, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, her zaman vatandaşlara en kaliteli sağlık hizmetini sunmanın çabası içinde olunduklarını dile getirdi.

Hükümetin sağlık yatırımlarına büyük önem verdiğini belirten Doğanay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Her alanda olduğu gibi devletimiz ve hükümetimiz sağlık alanında da büyük değişim ve gelişimin yaşanmasına vesile oluyor. Borçka Devlet Hastanemiz modern bir yapıya kavuşturuldu. Başta ilçemiz halkı olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek. Yıllardır ilçemizin hasretini çektiği modern bir ve ferah bir hastanenin ilçemize kazandırılmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz."

- Telefonla evde sağlık hizmetini denetledi

Doğanay, Evde Sağlık Hizmetleri Birimini de ziyaret etti.

Ziyareti sırasında İl Sağlık Müdürü Akalın'dan hizmet verilen herhangi bir hastayı telefonla aramasını isteyen Vali Doğanay, bilgisayar kayıtlarından rastgele yapılan aramayla Alaca köyünde yaşayan Nezahat Karadeniz'in ailesiyle görüştü.

Hastanın ailesi, personelin hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Doğnay, ziyaretinde hastanede tedavi gören Neslihan Bulut’un 3 aylık bebeğine altın hediye etti.

Hastane ziyaretinde Vali Doğanay’a Borçka Kaymakamı Hasan Meşeli, Belediye Başkanı Aslan Atan ve AK Parti Borçka İlçe Başkanı Şükrü Ertürk eşlik etti.