Artvin Vali Doğanay, Muhtar Ve Köy Sakiniyle Bir Araya Geldi

Vali Doğanay, Muhtar Ve Köy Sakiniyle Bir Araya Geldi

02.08.2018 - 13:04 | Son Güncellenme:

.

Vali Doğanay, Muhtar Ve Köy Sakiniyle Bir Araya Geldi

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Hopa ilçesine bağlı Yoldere Köyü Muhtarı Kenan Altınkaya ile köy sakinlerinden Nazım Makar'ı, makamında kabul ederek sorun ve isteklerini dinledi.

Haberin Devamı

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Doğanay, muhtarların devlete ve millete karşı sorumlulukları olduğunu belirtti.

Muhtarların toplumun seçimle millete, devlete hizmet etmesi için görev verdiği en akil ve hatırlı insanlar olduğunu aktaran Doğanay, Artvin'in Türkiye'de KÖYDES projesinden en çok kaynak aktarılan illerin başında geldiğini ifade etti.

Doğanay, "Son 16 yılda köylerimiz KÖYDES projesiyle hayat buldu. Bu projeler köylülerimizin yaşam kalitesi ve refah seviyesinin artmasına katkı sağladı. İlimizde yolu ve içme suyu olmayan köyümüz çok şükür kalmadı." diye konuştu.

Altınkaya da Artvin Valiliğinin "Yılın Valiliği" ödülüne layık görülmesinden dolayı Vali Doğanay'ı tebrik etti.

Özellikle son yıllarda devletin ve hükümetin köylülerin yaşam standartlarının yükseltilmesi konusundaki çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Altınkaya, 270 haneye sahip köy yolunun bin 100 metrelik bölümünün asfaltlanmasını, yeni bir içme suyu şebekesinin yapılması ve muhtarlık binasının inşası konusundaki taleplerini Vali Doğanay'a aktardı.