Uşak Vali Kocabıyık'tan Köy Ziyareti

Vali Kocabıyık'tan Köy Ziyareti

11.02.2019 - 10:47 | Son Güncellenme:

Vali Kocabıyık'tan köy ziyareti

Vali Kocabıyıktan Köy Ziyareti

UŞAK Valisi Funda Kocabıyık, merkez Derbent, Zahman ve Emirfakı köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Funda Kocabıyık, kırsal kesimdeki yerleşim yerlerini ziyaret ederek halkın sorun ve taleplerini yerinde dinliiyor. Kocabıyık, bu kapsamda merkez Derbent, Zahman ve Emirfakı köylerine konuk oldu. Vali Kocabıyık'a; Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti. Vali Kocabıyık ilk olarak, Derbent Köyü'nü ziyaret etti. Vali Kocabıyık, Derbent'e gelişinde Muhtar Metin Sağdıç tarafından karşılandı. Önce Derbent İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret eden Kocabıyık, okulda öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti. Okumanın insan hayatındaki önemini vurgulayan Vali Kocabıyık, öğrencilere mutlaka okuma alışkanlığı edinmeleri tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerle sohbetinin ardından okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Funda Kocabıyık, okuldaki eğitim ve öğretimle ilgili bilgi aldı. Okul ziyaretinin ardından köy kahvesinde vatandaşlarla buluşan Kocabıyık, vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi. Vali Kocabıyık, daha sonra plastik atık getiren öğrencilere, İl Özel İdaresi tarafından 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında hazırlanan bez çantalardan verdi. Vali Funda Kocabıyık, Derbent Köyü'nde son olarak, vatani görevini yaptığı sırada trafik kazası sonrası yaşamını yitiren görev şehidi olan Jandarma Er Fatih Bulut'un ailesini ziyaret etti. Şehidin annesiyle bir süre sohbet eden Vali Kocabıyık, devlet ve millet olarak her zaman şehitlere ve gazilere şükran ve minnet duyduklarını ifade etti.

Derbent'in ardından Zahman Köyü'ne geçen Vali Kocabıyık, Muhtar Nurullah Dönmez ve köy halkı tarafından karşılandı. Köyde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelip talep ve sorunlarını dinleyen Kocabıyık, ziyareti sırasında çocuklarla ilgilenip onlara hediyeler verdi. Son olarak Emirfakı Köyü'nü ziyaret eden Vali Funda Kocabıyık, köy konağında Muhtar Adem Mıdık ve vatandaşlarca karşılandı.

Ziyaretleri sırasında köylerde yaşayan vatandaşların gösterdiği konukseverlik ve ilgiden çok memnun olduğunu ifade eden Vali Kocabıyık, "Vatandaşlarımızın ayağına giderek onların isteklerini birinci ağızdan dinlemek, yapılan yatırım ve hizmetleri yerinde görmek ve eğer sorun varsa sorunlara daha hızlı çözüm yolları bulabilmek amacıyla her hafta üç köyümüzü ziyaret etmeye gayret gösteriyoruz" dedi.

Kadir ÖZEN / UŞAK, DHA)

FOTOĞRAFLI