Edirne Vali Özdemir'in Bulgaristan Temasları

Vali Özdemir'in Bulgaristan Temasları

20.12.2017 - 15:47 | Son Güncellenme:

.

Vali Özdemirin Bulgaristan Temasları

EDİRNE (AA) - Edirne ile Razgrad arasında eğitim takas programları, kültür kurumları arasında işbirliği, turizm ve ekonominin gelişmesi için faaliyetleri kapsayan, 5 yıl sürecek protokolü imzalamak üzere Bulgaristan'a çalışma ziyaretinde bulunan Edirne Valisi Günay Özdemir, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Haberin Devamı

Razgrad Valisi Günay Hüsmen’in Voden İri Hisar’daki Devlet Konukevi'nde onuruna verdiği yemeğe katılan Vali Özdemir, protokolün iki ülke ilişkilerini daha da artıracağını söyledi.

Ev sahibi Vali Hüsmen ise, Edirne Valisi Özdemir ve heyetini ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Vali Özdemir, Vali Hüsmen’in eşliğinde İsperih (Kemallar) Belediye Başkanı Beysim Rufat’ı ziyaret etti.

Heyet burada iki ülke arasında artırılabilecek tarım ve ticaret projeleri hakkında konuştu.

Vali Özdemir, Balkanlarda önemli Osmanlı eserlerinden biri olan ve yapımına 1535 yılında Pargalı İbrahim Paşa'nın talimatıyla başlanan, 1616’da Mahmut Paşa zamanında tamamlanan İbrahim Paşa Camisini de ziyaret etti.

Vali Özdemir, restorasyon ihtiyacı nedeniyle ibadete kapalı cami hakkında Bulgar sanat tarihi uzmanlarından bilgi aldı.

Haberin Devamı

Daha sonra Mumcular Köyü'ndeki Demir Baba Tekkesi'ni de ziyaret eden Vali Özdemir'i, Bektaşi Dergahı ile ilgili tekke görevlilerinden bilgiler aldı. Ayrıca, UEFA Şampiyonlar Liginde mücadele eden Ludogorets Futbol Kulübü’nün tesislerini gezdi.

Bulgaristan programı kapsamında Türk yatırımcıları ziyaret eden Vali Özdemir, Nizamettin Tefenlili’nin Razgrad yakınlarındaki kuru yemiş ve cips fabrikasında incelemelerde bulundu.

Bahar aylarında resmi açılışı gerçekleşecek fabrikanın bölgenin önemli yatırımı olduğunu ifade eden yatırımcı Nizamettin Tefenlili de Vali Özdemir'in ziyaretinin motivasyonlarını daha da artırdığını ifade etti.

Dünyanın önemli lavanta üreticilerinden Süleyman Cambaz'ın Yambol'daki tesislerini de ziyaret eden Vali Özdemir, programını tamamlayarak yurda döndü.

Yazarlar