Gündem Van'da PKK operasyonu: 23 gözaltı

Van'da PKK operasyonu: 23 gözaltı

13.08.2017 - 12:09 | Son Güncellenme:

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Van merkez ve ilçelerinde PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 31 kişiden 23"ü gözaltına alındı.

Vanda PKK operasyonu: 23 gözaltı

Van’da bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 23 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı. Van ve ilçelerinde düzenlenen operasyonlarla silah ve şifreli örgütsel dökümanlarla gözaltına alınan örgüt mensuplarının örgütün sözde kuruluş yıldönümü olan 15 Ağustos günü kalkışma eylemi hazırlığı yaptıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan istihbarat çalışmalarında, bölücü terör örgütünün sözde kuruluş yıldönümünü bahane edinerek Van ve ilçelerinde kalkışma hareketi yapacağı belirlenen örgütün sözde gençlik kollarında yer alan 31 örgüt mensubunun gözaltına alınması için dün gece sabaha karşı Van merkez ile 4 ilçesinde operasyon düzenlendi.

TEM Şube ekipleri tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, basılan 31 ayrı adresten, Van merkezde 15, Çaldıran’da 5, Erciş’te 2 ve Aşkale’de 1 olmak üzere 23 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda silah ve av tüfekleri ile şifreli yazışmaların bulunduğu örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçiren polisin 8 örgüt mensubunun yakalanması için çalışmalrı devam ediyor.

Haberin Devamı