Van Van'da Sertifika Töreni Ve Sergi Açılışı

Van'da Sertifika Töreni Ve Sergi Açılışı

24.08.2017 - 09:25 | Son Güncellenme:

.

Vanda Sertifika Töreni Ve Sergi Açılışı

Van merkez Tuşba Belediyesi ile İŞKUR Van İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme ve dil kurslarını tamamlayan 600 kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İŞKUR Van İl Müdürlüğü, Tuşba İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından 10 mahallede 30 farklı alanda başlatılan mesleki edindirme kursuna katılan 600 kursiyer için Merkez İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda tören düzenlendi. Meslek edinme, dil, spor, kültür ve sanat kurslarının yanı sıra engellilere yönelik eğitim kursları, hasta yaşlı refakatçı, yöresel kilim, işaret dili, fotoğrafçılık dersi, hazır giyim, dikiş nakış kurslarında eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı. Program, işitme engellilerinin işaret dili ile İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Programda bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç.Dr. Fevzi Özgökçe, yeni bir Türkiye, yeni bir Van için canla başla çalıştıklarını kaydetti. Başkan Özgökçe, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile 2017 yılında açtığımız ve birbirinden renkli kültürel ve sosyal aktivitelerle çocukların ve gençlerimizin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak için kurslar açtık. Okuma yazmayı bilmeyen kardeşlerimize gönül rahatlığıyla yazabilmeleri için dersler verildi. Zihinsel engelli bireylerin bir meslek sahibi olmasını sağlamaktır. Bu nedenle kursları başarı ile tamamlayanları kutlarım. Yani vatandaşlarımızın muhakkak her alanda yapabilecekleri işleri var ve biz de bu işlere göre o kardeşlerimizi inşallah istihdam edeceğiz. Bunun için şu anda cazibe merkezleri çerçevesinde 23 il içerisinde Van en ciddi projeleri sundu. Yakın zamanda o projelerin de hayat bulmasıyla biz meslek edindirme kurslarımızla sizlere iş kapıları açmak için sertifika töreni gerçekleştirdik. Tuşba’da annelerimizi anne üniversitesinde mezun ettik. Halk rğitim, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, il ve ilçe müftülüğümüz ile birlikte kurslarımız artarak devam edecektir. Bir taraftan taçlarını giymiş, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmiş çocuklarımız için bir taraftan da sportif alanda hayat standartlarını artırmak ve onları daha güzel anlamda bu güzel günlerini huzurlu ve mutlu geçirmeleri adına bu projeleri gerçekleştirdik. Ben burada kurslarımıza katılan hafif zihinsel engelli kardeşlerimizi, hocalarımızı ve ailemizi tebrik ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Sertifika törenin ardından kursiyerler tarafından açılan sergi gezildi.