Teknoloji Van Gogh'la selfie teklifi yoğun ilgiyle karşılandı

Van Gogh'la selfie teklifi yoğun ilgiyle karşılandı

19.05.2017 - 17:24 | Son Güncellenme:

Avustralyalı sanatçı Matt Butterworth, Melbourne'ın en ünlü sanat galerisine Vincent van Gogh gibi giyinerek gidip insanlara selfie çektirme teklifinde bulununca yoğun ilgiyle karşılandı.

Van Goghla selfie teklifi yoğun ilgiyle karşılandı

Matt Butterworth, Melbourne'ın en ünlü sanat galerisine Vincent van Gogh gibi giyinerek gitti ve dışarıya bir pankart astı. Pankartta "VAN GOGH'LA (Benzeriyle) SELFIE ÇEKTİR. BEDAVA" yazıyordu. Saat 10.00 olduğunda Hollandalı ressam van Gogh'un en büyük sergisine ev sahipliği yapan Victoria Ulusal Galerisi önündeki birkaç insan merakla ingilenmeye başladı.

Haberin Devamı

Aralarından birinin selfie (özçekim) çektirmek istemesiyle, Butterworth'ın önünde kuyruklar oluşmaya başladı. Çocuklardan yaşlılara hiç tanımadığı insanların kucaklaştığı Butterworth, 90 dakika içinde tam 147 selfie çektirdiğini, bu arada telefonunun şarjı bittiğini söyledi.

Van Goghla selfie teklifi yoğun ilgiyle karşılandı

BBC'ye konuşan adam, tanıdıklarının sürekli olarak 19. yüzyılın post-empresyonist sanatçısı, akıl hastalığı sırasında kendi kulağını kesmiş olmasıyla tanınan van Gogh'a benzetmesinden etkilendiğini belirtti. Butterworth ayrıca, "İnsanların van Gogh'a olan sevgisini hafife almışım. Şimdi neden popüler olduğunu görebiliyorum. İnsanlar onun trajik hikayesiyle bir bağ kuruyor" dedi.

Butterworth'un selfie etkinliği aynı zamanda bir mesaj vermeyi amaçlıyordu: "Selfieler ve ünlüler çağında yaşıyoruz ve van Gogh şimdi bir ressamdan çok bir ünlü olarak görülüyor. O yüzden bu konseptin mükemmel bir kombinasyon olacağını düşündüm."