Otomobil Varlıklı veganlar deri içermeyen Bentley ’ler istiyor!

Varlıklı veganlar deri içermeyen Bentley ’ler istiyor!

26.05.2017 - 09:45 | Son Güncellenme:

Vegansanız ve bir Bentley sahibi olmak istiyorsanız, işiniz artık daha kolay olacak! Hayvansal materyaller içermeyen Bentley'ler yolda.

Varlıklı veganlar deri içermeyen Bentley ’ler istiyor

Auto Express’in haberine göre Bentley, gösterişli iç mekanlarında kullanmak için deriye alternatif ama aynı lükse sahip materyaller araştırıyor!

Haberin Devamı

“Müşterilerimizle birebir konuştuk”

Bentley tasarım şefi Stefan Sielaff, “Vegan yaşam biçimini benimsemiş insanlara içersinde 20 kat hayvan postu olan bir Bentley satamayız” diyor. “Bu müşterilerimizle, özellikle Kaliforniya’da, istekleri hakkında birebir konuşmalar gerçekleştirdik ve bize onlara ne vadedebileceğimizi sordular. Tüm isteklere cevap verebilen özel yapım çözümlerimiz mevcut, dolayısıyla vegan müşterilerimizi de mutlu etmek istiyoruz.”

İmitasyon derili Bentley

İngiliz üreticinin sektör lideri iç mekanlarında hangi malzeme derinin yerini tutabilecek biz de merak ediyoruz. Sielaff, “Kısa vadede veganlara yönelik iç mekana sahip bir otomobil tanıtacağız. Aynı lüks hissiyatı farklı malzemelerle yaşatacağız; ‘pleather’, mantar hammaddeli deri ya da denizanasından türetilen deriyi kullanabiliriz” diyor.

Haberin Devamı

“Pleather”, bildiğimiz imitasyon ceketlerde kullanılan sahte derinin ‘havalı’ bir ismi. Tabi eğer bu malzeme bir Bentley koltuğunu sarmalayacaksa herhalde yeryüzünün en kaliteli imitasyon derisi olacaktır! Mantar hammaddeli deri ise, adı üzerinde, hayvanlar yerine mantarlardan türetilen bir malzeme. Denizanası hammaddesi ise bir tür biyosentetik bileşen, fakat üretim aşamaları denizanalarını korumak isteyen müşterilerin pek hoşuna gitmeyebilir!

Eğer gerçekten milyoner bir vegansanız şimdilik kumaş koltuklara sahip daha ‘fani’ bir otomobille idare etmek zorundasınız, çünkü ‘vegan Bentley‘lerin ne zaman piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak: Otopark