vaser liposuction

Yağ almada Vaser mi, lazer mi?

Vücudunun bir ve ya daha fazla bölgesinde yağlanma şikayeti olup bunlardan kurtulmak isteyen hastalar için liposuction halen altın standart yöntemdir. Girişim olmadan dışarıdan müdahaleler ile yağ dokusundan sizi kurtarmayı vaad eden çok fazla cihaz geliştirildi. Cilt dışından yağ hücreleri öldürülüp vücut dışına boşaltım sistemi ile atılması prensibine dayalı bu yöntemlerin temel sorunu ise vücudun bu ölü dokunun en fazla %20 kadarını atabilmesidir. Kısacası yağlı dokuyu vücut dışına çıkartıp kavanoza almadıkça sonuç pek tatminkar olmuyor. Liposuctionın en güçlü seçenek olduğunu ortaya koyduktan sonra, klasik liposuction’ın yerini pek az vaka dışında ultrason yardımlı ya da lazer yardımlı liposuctiona bıraktığını söylemek doğru olacaktır. Bu iki yöntemden birisini seçerken ise her işlemde olduğu gibi hastaya ve uygulanacak bölgeye göre karar veriyoruz. Her iki yöntem de klasik liposuctiona göre üstün olmak ile bereber kendi aralarında öne çıktıkları durumlar söz konusu.

Haberin Devamı

Lazer liposuction, ciltte sarkma ihtimali olan hastalarda ve bazı bölgelerde (gıdı, uyluk içi, kollar gibi) tercih edilir. Bunun nedeni işlemin sonlarında lazer ile cildin yüzeyel olarak taranması ile oluşacak olan gerim etkisinden faydalanıp sarkma ihtimalini azaltmasıdır.

Vaser ise fazla miktarda yağ alınması planlanan hastalarda oluşabilecek olan ağrının ve morlukların miktarını azaltmak konusunda avantajlıdır. Bunun nedeni kullanılan ultrason dalga boylarının sadece yağ hücrelerini etkilemesi ve sinir, damar gibi diğer dokuları etkilememesidir. Bu yöntemin diğer büyük tercih sebebi ise; alınan yağ dokusunun zarar görmemesi ve böylece ihtiyaç duyulduğu taktirde yüz gibi başka alanlara verilebilmesidir.

Bu noktada bize düşen ise doğru hastaya doğru yöntemi seçip uygulamaktır.

Yağ alma prosedürlerinden korkan oldukça fazla sayıda hastamıza söyleyebileceğim; liposuctionın geçen zaman içerisinde ciddi gelişim göstermiş olduğu, kullanılan ilaçlardan aletlere ve yönteme kadar herşeyin çağ atladığı, işlemin ve sonrasında hayata dönüşün kolaylaştığı, sonuçların da eskiye kıyasla son derece iyi olduğudur.

Haberin Devamı