Gündem Vatandaş, ABD’de böyle görüntülendi

Vatandaş, ABD’de böyle görüntülendi

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Fuat Avni’ hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen firari FETÖ’cü Aydoğan Vatandaş, New Jersey eyaletinde kendisini görüntüleyen AA muhabirlerini görünce kaçtı

Vatandaş, ABD’de böyle görüntülendi

Anadolu Ajansı (AA), FETÖ’nün medya yapılanmasının önde gelen isimlerinden ve “Fuat Avni” hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen firari Aydoğan Vatandaş’ı ABD’nin New Jersey eyaletinde iki ayrı mekânda görüntüledi.

Haberin Devamı

İlk olarak New Jersey eyaletinin Clifton semtinde bulunan FETÖ mensuplarının buluşma adreslerinden Ant kitabevi ve kafede (Ant Bookstore&Cafe) görüntülenen Vatandaş, ardından gittiği Hackensack semtindeki FETÖ örgütüne yakın isimler tarafından işletilen Kafe (Cafe) 46’ya gitti.

FETÖ’nün Amerika’daki kuruluşlarından Türk Kültür Merkezi’nin New Jersey şubesi tarafından bu yıl Nevruz etkinliği de düzenlediği Cafe 46’nın iç kısmında öğle yemeğini yedikten sonra bahçe bölümüne çıkarak yanındaki kişiyle sohbet eden Vatandaş, AA ekibini karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Kaçmaya çalıştı

AA muhabirinin FETÖ firarisi olarak arandığını belirterek sorular sorması üzerine şok yaşayan Vatandaş, oturduğu masadan kalkarak elindeki çay bardağı ve çantasıyla hızla kaçmaya çalıştı.

Haberin Devamı

15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilişkisi ve “Fuat Avni” hesabının yöneticisi olup olmadığı yönündeki sorular üzerine telaşlanan Vatandaş, hızla kafenin içine doğru gitti.

Soruları cevapsız bırakan ve kafeye girer girmez polis çağrılmasını isteyen Vatandaş’ın panik halindeki tavır ve hareketleri dikkat çekti. AA ekibinin olay yerinden uzaklaşmasının ardından kafe çalışanlarının merdiven kurarak güvenlik kameralarını kontrol etmesi de objektiflere yansıdı.

FETÖ’cülerin mekânı

New Jersey eyaletine bağlı Clifton semtindeki Ant kitabevi ve kafesi FETÖ örgütüne mensup önde gelen isimlerin uğrak yeri konumunda. Ağırlıklı olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt mensubu yazarların kitaplarının satıldığı kitabevinin internet sitesinde FETÖ’nün ABD imamlığına getirildiği belirtilen Şerif Ali Tekalan başta olmak üzere bazı örgüt mensuplarının da görselleri yer alıyor.

O hesabın yöneticisi

Türkiye’de bazı davalarda ismi geçen Vatandaş’ın, bir dönem FETÖ’nün yasa dışı dinleme faaliyetleri sonucunda elde ettiği birtakım bilgileri ve uydurma içerikleri “Fuat Avni” adlı hesaptan paylaşan yöneticilerden biri olduğu iddia edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Vatandaş’ın “Fuat Avni” hesabının yöneticisi olduğunun değerlendirildiği ifade edilmişti.

Haberin Devamı

Babasının rahatsızlığı nedeniyle 8 Temmuz 2014’te Türkiye’ye gelen Vatandaş’ın seyyar Wi-Fi’ler aracılığıyla internete bağlanıp ABD’den gönderilen şifreli SMS’leri twitter mesajına dönüştürerek “Fuat Avni” hesabından yayınladığı tespit edilmişti.