Siyaset ‘Vatandaşın kalbini kıran benim kalbimi kırar’

‘Vatandaşın kalbini kıran benim kalbimi kırar’

20.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yaptığı mitingde “Milletin desteğini, duasını alan bir siyasetçiyi durdurabilecek hiçbir fani güç yoktur. Milleti ile aynı hedefe yürüyen, aynı idealleri paylaşan bir devlet adamın önünü kesebilecek hiçbir engel yoktur. Yeter ki birbirimize sahip çıkalım, tarihimizi asla unutmayalım, davamıza ihanet etmeyelim. Bunları başardığımızda Allah’ın izniyle ne Haçlı artıkları, ne Bizans heveslileri ne de Neonazi bozuntuları bizi yolumuzdan alıkoyabilir” dedi.

‘Vatandaşın kalbini kıran benim kalbimi kırar’

Erdoğan, şöyle devam etti: “İstanbul’da yaptığımız projelerin çoğunun merkezi işte burası, Üsküdar’dır. Marmaray, Avrasya Tüneli, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı burada. Büyük Çamlıca Camii ve Küçükçamlıca’da yapılan Radyo Televizyon Kulesi. Büyük Çamlıca Camii artık Türkiye’de bugüne kadar yapılmış camilerin hakikaten en mükemmeli. Üsküdar’ımız için en önemli konularda birisi tapu meselesi. Şimdi bazı belediye başkanları çıkıyor, AK Parti dışında, ‘tapunuzu ben vereceğim’ diyor. Sen de tapu kadastro müdürlüğü var mı? Onu verecek olan varsa devlet verir. Özellikle Boğaz bölgesindeki 16 mahallesini bu mesele çok yakından ilgilendiriyor. İmar problemine biz devlet olarak neşteri vuruyoruz. Hissedarların anlaşamadığı büyük parselleri ifraz ediyoruz ve küçültüyoruz. Büyükşehir ve belediye başkanlarımıza açık söylüyorum, 2 yıla kadar Üsküdar’ın imar problemini, tapu sorununu çözeceksiniz.”

Haberin Devamı

‘Başımızın üstünde’

Erdoğan, “Duyuyorum ki belediyelerimizde vatandaşlarımıza yeterli ihtimamı göstermeyenler var. Duyuyorum ki partimizde vatandaşımızın hissiyatını, derdini, sıkıntısını dinlemek istemeyenler var. Sizlerin huzurunda yürekten gelen bir hissiyatla söylüyorum; vatandaşımızın gönlünü kıran benim de kalbimi kırmış demektir. Vatandaşımızı küstüren benim dünyamı yerle yeksan etmiş demektir. vatandaşımızı ihmal eden beni tümden hiçe saymış demektir. Hiçbir vatandaşımız kendisini garip, sahipsiz görmesin. Kimse unutulduğunu düşünmesin. Bu ülkenin her bir vatandaşının başımız üstünde yeri var” ifadelerini kullandı.

‘Sen gülümse daima’

Tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu Ebru Çam, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un, Twitter hesabından AK Parti’nin Kocaeli mitingine ilişkin, “Bizimkisi bir aşk hikayesi” yazarak yayımladığı videoyu paylaştı. Paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da etiketleyen Çam, “Off başkanım bu nasıl duygusal bir ortam böyle... Üzüldüm valla orada olmadığıma gözlerim doldu. ‘bu güller senin için, bu gönül ikimizin...’” yazdı. Buna cevap veren Erdoğan, “Ebru kardeşim, ‘Hiç üzülme ağlama, sen gülümse daima...’ yazdı. Gülümseyen yüz emojisi de kullanan Erdoğan, Çam’ı Ankara mitingine davet etti.