Siyaset Vefa kongresi!

Vefa kongresi!

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kurultayda, hem ülke için şehit düşenlere hem de Bahçeli’nin etrafında birleşerek “karargâhı” terk etmeyenlere yönelik “vefa” teması öne çıkacak. Bahçeli, genel başkan seçilmesiyle birlikte, kuşatma altındaki Afrin’in alınması sevincini de birlikte yaşamak istiyor.

Vefa kongresi

MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tek aday olarak çıkacağı 12. Olağan Büyük Kurultayı’nı bugün yapılacak. Ankara Spor Salonu’nda bugün gerçekleştirilecek MHP kurultayı için hazırlıklar tamamlandı. “Milli Duruş, Şühedaya Vefa Millete Beka” temasına oturtulan kurultayda, salonda Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaz renkleri hakim oldu. Zeytin Dalı Harekâtı’ndaki şehitler nedeniyle kurultayda konser yok. Sadece sözlerini, Bahçeli’nin fotoğrafçısı Ayhan Günaydın’ın yazdığı “2023 Marşı” ile “Milli Duruş” ve “Lider Devlet Bahçeli” adlı parti müzikleri düşük tonda çalınacak.

Haberin Devamı

Şehitlere Kuran

Kurultayda Afrin başta olmak üzere terörle mücadele kapsamında Türkiye’nin bekası için hayatını kaybeden şehitler için Kuran-ı Kerim okutulacak. Bakara Suresi’nin, “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz anlayamazsınız” ibaresinin yer aldığı 154. ayetinin de okunacağı kurultayda, ayetlerin Kürkçe meali de barkovizyonlarda kurultay salonu ve dışarıdaki davetlilere yansıtılacak.

Çanakkale vurgusu

Kurultayda, başta Bahçeli’nin konuşması olmak üzere hem Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü hem de Zeytin Dalı Harekâtı’nın anlamını yansıtacak şiir ve konuşmalara da yer verilecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Divan Başkanlığı’nın belirlenmesiyle başlayacak kurultayda, Bahçeli bir konuşma yapacak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Faaliyet Raporu ile mali rapor okunup ibraya sunulacak. Kurultayda, konuşmaların ardından seçimlere geçilecek.

Haberin Devamı

Tek aday tek liste

Bahçeli’nin tek aday olacağı kurultayda, MHP’yi 2019 seçimlerine taşıyacak yönetim kadroları şekillenecek. Bin 207 delegenin oy kullanması beklenen kurultayda, önce genel başkan ardından MYK seçilecek. Kurultaya, seçenekli tek liste ile gidilmesi planlanıyor. Bahçeli’nin, MYK’da ve Başkanlık Divanı’nda yeni isimlere yer vermesi bekleniyor.

Kurultay için sadece Ak Parti, BBP ve DP’ye davetiye gönderildi. CHP, terör örgütleri ve uzantılarına yakın duruş sergilediği ve son dönemde Bahçeli’ye yönelik sert söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle davet edilmedi. Kurultay için siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, yabancı misyon şeflerinin de aralarında bulunduğu 3 bin 200 kişi ve kuruma davetiye gönderildi. Yabancı ve ulusal basından yaklaşık bin basın mensubu da akredite oldu.

2023’te Türkiye’nin bekasını koruyarak bölgesinde lider ülke olması vurgusunun ağırlık kazanacağı kurultayda, hem ülke için şehit düşenlere hem de Bahçeli’nin etrafında birleşerek, “karargâhı” terk etmeyenlere yönelik, “vefa” teması öne çıkacak. Hem millet hem parti içinde “kucaklaşma” mesajına da ağırlık verilecek. “Milli Devlet, Güçlü İktidar” vizyonunu benimseyen MHP, bu kurultayın yeni bir silkiniş ve şahlanışın müjdecisi olmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

Çifte sevinç

Bahçeli, konuşmasında Çanakkale Zaferi, iç ve dış politik gelişmeler, terörle mücadele ve Afrin operasyonuna ağırlık verecek. Edinilen bilgilere göre Bahçeli, kuşatma altındaki Afrin’in kurultay günü alınması müjdesiyle birlikte çifte sevinç yaşamak istiyor.

İkram çadırı

MHP Ankara İl Başkanlığınca, Türkiye’nin çeşitli illerinden kurultaya gelen teşkilat üyeleri için “ikram çadırı” kuruldu. Genel merkez binasının karşısındaki geniş alanda kurulan çadırda, öğle yemeği, tatlı, soğuk ve sıcak içecek ile simit, poğaça ikram edildi. Vatandaşların da uğradığı çadırda, ikramlar gün boyu devam etti. Çadırın yanında “Milliyetçi Alışveriş” tarafından açılan stantta bayrak, rozet, yüzük, çakmak, tespih ve kitap satışı da yapıldı. Bu ikramlar, bugünkü kurultay salonunda da verilmeye devam edilecek.

TOPLAM 24 KURULTAY

Ülkücü hareket, kurulduğu tarihten itibaren değişik adlar altında 24 kongre yaşadı. Bunlardan üçü Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CKMP), dördü Milliyetçi Çalışma Partisi ve altısı MHP adıyla, Alparslan Türkeş’in genel başkanlığında gerçekleşti. Ülkücü hareket 1985’te Ali Koç’un Genel Başkanlığı’yla Muhafazakar Parti adı altında, 1987’de ise Abdulkerim Doğru’nun Genel Başkanlığı ile Milliyetçi Çalışma Partisi adı altında kongreler gerçekleştirdi. MHP’nin son 21 yılına damga vuran Bahçeli’nin genel başkanlığında ise sekiz kongre gerçekleştirildi. 12. Olağan Kurultay ise Bahçeli’nin 9. kurultayı olacak.

Haberin Devamı

YALÇIN: CHP’Yİ, HDP’Yİ VE İP’İ DAVET ETMEDİK

MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz ile Genel Sekreter İsmet Büyükataman, kurultayın yapılacağı ve hazırlıkların devam ettiği Ankara Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu.


Salondaki görsellere dikkati çeken Yalçın, kongreye, 3 bin 200 civarında kişiyi davet ettiklerini, bin civarında da basın mensubunun akredite olduğunu söyledi.

“MHP davet etmedi değil, edemedi” ifadelerine de Yalçın, “Edemez durumda değiliz. Biz CHP’yi, HDP’yi ve İP’yi davet etmedik. Her üçü de üçüz bir şekilde aynı paralelde hareket eden siyasi partiler. Milli duruştan ne anladıklarını biz biliyoruz. Dolayısıyla davet etmediğimiz doğrudur. Bunun sinirliliğiyle veya hazımsızlığıyla verilen ifadeleri de pek ciddiye almıyoruz” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Salonun alt zemini turkuaz rengi halılarla kaplanırken, salonda Türk bayrağından esinlenerek kırmızı ve beyaz renklere de ağırlık verildi. Tribünlerde partililerin ve misafirlerin oturacağı alana Türk bayrağı ve parti flamaları konurken, salonun çeşitli yerlerine, “Vatanımız var olsun”, “MHP’nin sevdası, milletin bekası”, “Vefası olmayanın bekası olmaz”, “Milliyetçi Hareket beka için var elbet”, “Beka için el ver, tarihe söz ver” yazılı pankartlar asıldı. Kurultayın teması olan, “Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka” sloganı ise salonun her yerinde göze çarptı. - ANKARA Milliyet