Genel Sağlık Vişne sapının faydaları ve kullanımı

Vişne sapının faydaları ve kullanımı

07.06.2018 - 11:34 | Son Güncellenme:

Vişnelerin sadece kırmızı kısmını yiyip saplarını atarak ne kaçırdığınızın farkında mısınız? Vişne saplarının böbrek hastalıklarından selülite kadar birçok sağlığa yararları vardır. Bir daha vişne reçeli veya kompostosu yaptığınızda vişne saplarını değerlendirebilmeniz için vişne sapının faydaları ve kullanımını araştırdık. İşte Vişne sapının faydaları nelerdir? Vişne sapı ne işe yarar? Vişne sapı nasıl kullanılır? sorularının cevapları…

Vişne sapının faydaları ve kullanımı

Vişne sapı da vişne meyvesi gibi birçok faydaya sahiptir. Vişne sapları böbreğe, romatizmaya, kilo vermeye ve daha birçok rahatsızlığa iyi gelir. Sizler için vişne sapının faydalarını araştırdık ve vişne sapı nasıl kullanılır? Sorusunun cevabını yanıtladık. Vişne sapının faydalarını öğrendiğinizde vişne yedikten sonra saplarını saklamayı alışkanlık haline getireceksiniz. İşte vişne sapının faydaları ve vişne sapı nasıl kullanılır sorusunun cevabı…

Haberin Devamı

Vişne sapının faydaları

Vişne sapı yararlı yağlar ve tuzlar içerir, iltihap ve alerji önleyici, antiseptik ve temizleyici özellikleri vardır.

Böbrek hastalıkları ve idrar yolu enfeksiyonu için birebirdir. Hatta böbrek taşlarını düşürmeye de yardımcı olabilir.

Vişne sapının ürtiker ve astım gibi alerjik reaksiyonları tedavi etme özelliği vardır.

Düzenli olarak vişne sapı tüketmek metabolizmayı dengeler ve fazla kilolardan kurtulmayı kolaylaştırır. Yağ yakar ve selülit görünümü tedavi ederek cildin elastikiyetini ve formunu düzenler.

Vişne sapının sakinleştirici bir etkisi vardır. Kanınızı temizler, kolesterol seviyelerini düşürür ve kalbi güçlendirir.

Vişne sapı eklem ağrılarına ve romatizmaya iyi gelir.

Haberin Devamı

Vişne sapı nasıl kullanılır?

Vişne sapından çay

Vişne sapından hoş bir tada sahip, ferahlatıcı çaylar yapabilirsiniz. Bu çayı yapmak için önce vişne saplarını kurutmanız gerekir. Vişne saplarını temiz bir yüzeye yerleştirin ve birkaç gün gölgede kurutun. Daha sonra bir kaşık kurutulmuş kiraz sapını bir bardak kaynamış suya koyun. 10 dakika demledikten sonra vişne sapı çayınız hazır olacaktır.

Vişne sapından ayak banyosu

4 avuç kiraz sapını alın ve 10 dakika boyunca 3 litre su içinde kaynatın. 2-3 tarçın ve ıhlamur yaprağı ekleyin. 1 saat bekletin ve sonra banyo suyu olarak kullanın. 20 dakika boyunca ayaklarınızı içinde bekletin. Bu su cildinizin nefes almasını sağlayacak ve topuk ağrılarınızı uzaklaştıracak.

Yazarlar