Vitrin Çıkışı yeni bir dönemin başlangıcı!

Çıkışı yeni bir dönemin başlangıcı!

16.11.2021 - 10:57 | Son Güncellenme:

Uzun yıllardır üzerinde çalışılan dizi projesi Arcane, 7 Kasım’da ilk 3 bölümüyle yayınlandı. League of Legends'ın yaratıcılarının imzasını taşıyan yeni animasyon dizisi Arcane, iki efsanevi League of Legends şampiyonunun doğuş öyküsünü ve onları birbirinden ayıracak gücün hikâyesini anlatıyor. Tüm dünyadaki oyun severler tarafında büyük heyecanla beklenen dizi, Türkiye’de de büyük ilgi gördü.

Çıkışı yeni bir dönemin başlangıcı

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul, "10 yıldan fazla bir süredir tüm dünyada milyonlarca insanın oynadığı popüler bir oyunu TV’ye uyarladık. Arcane'in çıkışı Riot Games için yeni bir dönemin başlangıcı. Oyuncuların oyunlar, eğlence sektörü ve sporda onlar için neler planladığımızı görmeleri için önemli bir adım daha attık" dedi.

Haberin Devamı

Erdinç İyikul, "Uzun bir süredir oyun şirketinin gelişerek oyun merkezli bir eğlence şirketine dönüşmesi için çalışıyoruz. Süreç içerisinde attığımız her küçük adım aslında arka planda oyuncuların hayatında fark yaratabilecek ve onlara eşsiz deneyimler sunabilecek bir marka haline gelebilmek içindi. Birçok oyuncumuzun yaptığımız her içeriğe verdiği geribildirimlerin de heyecanı ile istediklerini yerine getirebilmenin heyecanını birlikte paylaşıyoruz. League of Legends evreni Runeterra yıllardır üzerine yatırım yaptığımız derin hikaye örgüleri ve birbirinden farklı karakterleri ile gelişiyordu. Bu hikayeler hayatımızın içerisine müzik, çizgi roman, kısa videolar, hikayeler olarak giriyordu. Arcane ile birlikte 10 yıldan uzun bir süredir tüm dünyada milyonlarca insanın oynadığı popüler bir oyunun hikayesini tüm dünyaya sunuyoruz. Arcane Riot Games için yeni bir dönemin heyecan verici başlangıcı" diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk 3 bölümü büyük ses getirdi

"Oyuncularımızın değişen ihtiyaçlarının farkındayız" diyen Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul, "Bizler de birer oyuncu olduğumuz için benzer deneyimleri farklı eğlence platformlarında arıyoruz. Amacımız da bu yönde şekilleniyor ve oyunu merkeze alarak hayatın daha farklı alanlarında da daha aktif olarak yer almayı hedefliyoruz. İzleme deneyimi olarak hayatlarının içinde yer alan espor, yaptığımız işbirlikleri ile gündelik hayatlarında tutkularını gösterebilecekleri fırsatlardan sonra uzun zamandır onlarla birlikte olan karakterlerimiz vücut bulmaya başlıyor" açıklamasını yaptı.

"Dizi sadece League of Legends oyuncularının izleyeceği bir içerik olmanın çok ötesinde" diyen İyikul, şöyle devam etti:

"Arcane güçlü kurgusu ve zengin görsel dünyasıyla tüm dizi severlerin beğenisi için hazırlandı. Dizi ilk 3 bölümü ile dünya çapında ses getirdi. Bu bizim için çok heyecan verici. Bu heyecanın yayılması ve league of legends oynamayan hatta oyun dahi oynamayan izleyicilerin de kendilerinden bir şeyler bulabilecekleri bir hikaye ortaya koyabildiğimiz için çok heyecanlıyız. 3 haftaya yayılarak seyirciyle buluşacak dizimizin henüz ilk 3 bölümü yayınlandı. Sırada heyecanla önümüzdeki haftaların gelmesini bekliyoruz. Tüm izleyicilerimizin de aynı heyecanla beklediklerine eminiz. Beklediklerine değeceğine de şüphemiz yok."

Haberin Devamı

Çıkışı yeni bir dönemin başlangıcı

IMDb’de şimdiden zirveye oynuyor

Erdinç İyikul, ilk 3 bölümün ardından aldıkları tepkilerin çok güzel olduğunu belirterek, "Global düzeyde baktığımızda da dizi çıkalı henüz 4 gün olmasına rağmen IMDb’de 11.476 kişinin oyuyla 9.4 puan aldığını görüyoruz. Dizinin bölümleri 13 Kasım ve 20 Kasım tarihlerinde yani birer hafta arayla çıkacak ve şimdiden Netflix'in en popüler işlerinden birisi olacak gibi görünüyor" dedi.