Vitrin Dünya mutfağı ‘Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde buluştu

Dünya mutfağı ‘Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde buluştu

23.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de geniş katılımla düzenlenen ilk gastronomi festival olan “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali” beş gün boyunca ziyaretçilerine unutulmaz bir kültür ve lezzet şöleni sundu. Galataport’un muhteşem atmosferinde gerçekleştirilen festivalde; Türkiye’den Azerbaycan’a, Rusya’dan Belarus’a, Brezilya’dan İtalya’ya kadar 15 ülke yöresel lezzetlerini tanıttı. Festivalde dünyaca ünlü şefler mutfak workshopları ile hünerlerini sergilerken bir birinden ünlü sanatçılar da verdiği konserlerle ziyaretçilere unutulmaz bir hafta yaşattı.

Dünya mutfağı ‘Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde buluştu

Tarih boyunca farklı dinlerin, farklı kültürlerin, farklı medeniyetlerin ve farklı yaşam tarzlarının huzur içinde bir arada yaladığı Beyoğlu, Türkiye’de ilk defa geniş katılımla gerçekleştirilen “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali”ne ev sahipliği yaptı. Beyoğlu Belediyesi tarafından 15 - 19 Haziran tarihleri arasında Galataport Saat Kulesi alanında düzenlenen festivale yerli ve yabancı turistlerle birlikte yüz binlerce ziyaretçi katıldı. Türkiye’den Azerbaycan’a, Rusya’dan Belarus’a, Brezilya’dan İtalya’ya kadar 15 ülkenin mutfağını bir araya getiren festival beş gün sürdü. Ziyaretçiler mutfak workshopları, paneller, atölyeler, ödüllü yemek yarışmaları ve birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı konserlerle kültür ve lezzet şölenini doyasıya yaşadı.

Haberin Devamı

Başkan Yıldız: Gösterilen ilgiye hayran kaldım

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’na yakışan bir festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Beyoğlu farklı dinlerin, farklı kültürlerin, farklı medeniyetlerin ve farklı yaşam tarzlarının yüz yıllar boyunca bir arada huzur içerisinde yaşadığı bir yerdir. Tam da bu birlikteliğe yakışır muhteşem bir organizasyonla Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bir festivale ev sahipliği yaptık. Çok güzel bir etkinlik oldu. Gösterilen ilgiye hayran kaldım. Yabancı misafirlerimizde duydukları hayranlığı ilettiler, çok mutlu olduk. Bu festivali önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getireceğiz. Bu yıl festivalimizi 14 ülkenin konsolosluklarının katılımıyla gerçekleştirdik. Önümüzde yıllarda ise katılımı daha da genişleterek yabancı ülkelerin devlet başkanlarını ve kültür bakanlarını da Beyoğlu’nda ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bu festival Beyoğlu’na çok yakıştı

Başkan Yıldız, “Yemek bir kültürdür. İnanıyorum ki, bu tür organizasyonlar farklı ülkelerin muhabbetini, sevgisini ve birbirine olan dostluğunu daha da pekiştirilerek barışın tesis edilmesine imkan sağlıyor. Lezzet Festivali de ülkeler kendilerini ve birbirlerini daha yakından tanımalarına vesile oldu. Festivalin ilk gününde Ünlü şef Danilo ile birlikte güzel bir deneyim yaşadık. Karadenizlilere ait mıhlamayı ve İtalyanlara ait pizzayı ortak yaptık ve adını mıh pizza koyduk. Bu festivalde amacımız dostluğu ve muhabbeti sağlamaktı. Malezya’dan Brezilya’ya kadar dünyanın 7 kıtasından başkonsolosluklarımız bizimle beraber burada ev sahibi oldular. Bu festival Beyoğlu’na çok yakıştı. Bütün dünyaya buradan bir arada olabilmenin mesajını bir kez daha vermiş olduk” ifadelerini kullandı.

15 ülkenin mutfağı Beyoğlu’nda buluştu

Festival içerisinde, dünya mutfaklarını tanıma ve Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için oluşturulan stantlarda; Azerbaycan, Belarus, Brezilya, Fas, Malezya, Libya, Lübnan, Kuveyt, Endonezya, Hindistan, İtalya, Meksika, Rusya ve Tacikistan başkonsoloslukları yer aldı. Konuklar, bu stantları ziyaret ederek, diledikleri ülkelerin mutfakları hakkında yakından bilgi aldı. Beyoğlu’nun ünlü restoranlarının ve otellerinin ünlü usta şefleri de söyleşi ve mutfak workshopları ile festivalde boy göstererek Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini tanıttı. Festivale katılan yabancı diplomatlar ve konsoloslar Türk mutfağına hayran kaldı.

Haberin Devamı

Dünya mutfağı ‘Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde buluştu

Ünlü sanatçılar ziyaretçilere unutulmaz müzik ziyafeti sundu

Festivalde katılımcılara kültür ve lezzet şöleninin yanı sıra birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı konserlerle de unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu. Her akşam on binlerce vatandaş konserlere akın etti. Yoğun ilgi gören festivalde ünlü sanatçılar Pamela, Ümit Besen, Derya Uluğ, Ekin Uzunlar ve Dolapdere Big Gang seslendirdiği bir birinden güzel şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir festival yaşattı. Misafir ülkelerde folklor ekipleri ve müzik gruplarıyla festivalde sahne aldı.

Dünya mutfağı ‘Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde buluştu

Dünyaca ünlü şefler mutfak workshopları ile lezzet şöleni sundu

Haberin Devamı

Festivale katılan dünyaca ünlü şefler mutfak workshopları ile katılımcılara unutulmaz bir lezzet şöleni sundu. Ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna da festivale katılarak hünerlerini sergiledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile festival alanında kurulan İtalya standında bir araya gelen ünlü şef festivale özel yemek hazırladı. Etkinlikte İtalyan Şef Zanna İtalyan Pizzası yaparken Başkan Yıldız da Muhlama yaptı. Etkinlikte Başkan Yıldız’ın şef Zanna’ya muhlama yapma eğitimi vermesi renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde; Master Chef Sergen Özen, Ömür Akkor, Eren Kaşıkçı ve Maria Ekmekcioğlu’nun aralarında yer aldığı ünlü şefler de mutfak workshopları ile hünerlerini sergiledi.

Dünya mutfağı ‘Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde buluştu

Tokat, Anadolu mutfağının lezzetlerini tanıttı

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin tüm dünyaya tanıtıldığı festivalde Anadolu mutfağını bu yıl Tokat temsil etti. Master Chef Eren Kaşıkçı ve AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte Tokat yöresine özel lezzetlerden olan Tokat Kebabı, Bat ve hamur işleri hazırlayarak katılımcılara ikram etti. Geleneksel hale getirilecek olan festival de her yıl Anadolu’nun farklı bir ili yöresel yemeklerini tanıtma imkanı bulacak.

Haberin Devamı

Dünya mutfağı ‘Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde buluştu