Vitrin Her derde deva pizzacı

Her derde deva pizzacı

22.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Her derde deva pizzacı

Her derde deva pizzacı
21 Şubat 1998
Fevziye AKSOY

Nefis salataları ve rahat atmosferi ile Pizza Take - Away beni cezbetti, sıra sizde.
Bazı akşamlar vardır ya, yemek yapmak hiç içinizden gelmez de evde pizzacıların, fast foodcuların kapınıza bırakmış olduğu el ilanlarına saldırırsınız. Ben de bir akşam bu duyguları yaşarken evde yemekle alakalı ne kadar el ilanı varsa önüme toplayıp kendime dışarıdan söyleyebileceğim uygun bir yemek için gerekli araştırmayı yapıyordum. Elime hem Ataköy 7. Kısım'da hem de Yeşilköy'de şubesi olan Pizza Take - Away'in mönüsü geçti. Civardaki pizzacılarla yaşadığım kötü tecrübelere rağmen bu yeni pizzacıya bir şans vermem gerektiğini hissettim. Mönüden sipariş ettiklerim yarım saat içinde evime ulaştı ve pizzamı yedikten sonra benden tam not aldı.
Geçtiğimiz hafta geç saate kadar çalıştığımız için Dikmen ve ben Bağcılar'a yakın bir yerde yemek yiyip tekrar işe dönmeye karar verdik. Orası burası derken Pizza Take - Away'in Yeşilköy'deki şubesi aklıma geldi. Dikmen'in sonradan "açım, açım" demek istediğini anladığım homurtuları eşliğinde Yeşilköy'ün yolunu tuttuk. Restorana dışarıdan bakıldığında aydınlık ve tığ işi olduğu belli perdeleriyle şirin bir mekan. İç dekorasyonu da ahşap ağırlıklı, her türlü yaş grubuna hitap edecek rahat bir atmosferi yansıtıyor. İçeriye girer girmez restoranın ortasında duran salata arabasına saldırmamak için kendimizi zor tutup masaya yerleştik. Gözümüz dönmüş bir halde mönüyü incelemeye aldık. Başlangıç olarak bir porsiyon sucuk ve peynirli sarmısaklı ekmek ve birer küçük salata yemeye karar verdik. Salata arabasından tabağıma doldurduğum mayonez, doğranmış beyaz lahana ve havuç ile yapılan coleslaw, dilimlenmiş yeşil zeytinler, mayonezli fasulye salatası, patates salatası ve krutonlar hem taze hem de çok lezzetliydi. Baget ekmeği ile değil de farklı bir hamurdan yapılan sarmısaklı ekmek ise tek kelimeyle muhteşem.
Ana yemek olarak seçtiğimiz salam, mantar ve siyah zeytinli festivale ile jambon, sosis, mantar, yeşil biber ve yumurtalı Americana adındaki pizzalar ince hamurdan yapılmış acayip bol malzemeli birer bombaydı. Bu arada mönüde lazanya ve kalenoli gibi tipik İtalyan hamur işleri ve Kayseri usulü çimdik mantının da yer aldığı gözümden kaçmadı. Yavaş yavaş doymuş olmamıza rağmen bir türlü çatal bıçağı elimizden bırakamadık. Üzerimdeki tatlı yiyememe büyüsü bu kez etki etmemiş olacak ki, krem karamel yiyebilecek gücü kendimde buldum. Krem karamelin hafifliğinden ve tadından hazır tozlarla yapılmamış olduğunu anladım ve mutlu oldum. Bu arada tiramisunun da günahlarıma eklendiğini ve kesinlikle gidenlerin denemesi gerektiği tatlılar arasında yer aldığını belirtmeliyim.
Temizlik ve servis konusunda da benden artı puan alan Pizza Take - Away'de teferruatlı bir yemek yemenin kişi başına bedeli 2 - 4 milyon lira arasında. İster restorana uğrayın, ister evinize getirin, oranın geniş mönüsü ile müşterilerini hayal kırıklığına uğratmadığı bir gerçek.

Pizza Take - Away, Çekmece Cad., No: 38, Yeşilköy
Tel: (0212) 573 76 76

RUS USULÜ PORTAKAL TATLISI
Hazırlanış süresi: 2.5 saat
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemesi: * 6 portakal * 6 çorba kaşığı toz şeker * 7 çorba kaşığı rom * 4 yumurta sarısı * 2 çorba kaşığı ufalanmış şam fıstığı * 2.5 çay bardağı kremşanti
Hazırlanışı:
1. Portakalları kesin ve bir bıçakla soyun. Soyarken beyaz kısımlarının da temizlenmesine özen gösterin.
2. Portakalları ince ince dilimleyin. Geniş ve derin bir servis tabağına dilimleri yerleştirin. Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker serpiştirip, 5 çorba kaşığı rom dökün. Marine olması için 2 saat buzdolabında bekletin.
3. 4 çorba kaşığı toz şekeri ve yumurta sarılarını mikserle köpüklü bir krema haline gelinceye kadar çırpın. Ayrı bir kapta kremşantiyi kar haline gelinceye kadar çırpın. Kremşantiyi yumurtalı kremaya ekleyip karıştırın. 2 saat buzdolabında bekletin.
4. Servis yapmadan evvel kremşantiye 2 çorba kaşığı rom ekleyip karıştırın. Dilimlenmiş portakalların üzerine paylaştırıp üstüne doğranmış şam fıstıklarını serpin.

ANÇÜEZ GRATEN
Hazırlanış süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon adedi: 2 kişilik
Malzemesi: * Yarım kilo patates * 3 / 4 su bardağı süt * 1.5 çay bardağı taze krema * 1 diş dövülmüş sarmısak * 1 küçük konserve ançüez * İsteğe göre tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
1. Patatesleri yıkayıp soyun. Orta kalınlıkta dilimleyin. Geniş bir teflon tavaya dizin. Üzerine süt ile taze kremayı dökün.
2. Ançüezlerin yağını süzüp küçük parçalara doğrayın. Tavadaki malzemelere ekleyin. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri devamlı karıştırarak kaynatın. Yemek kaynamaya başladığında altını kısın. Kısık ateşte kapalı olarak 20 dakika pişirin.
3. Tavadaki yemeği bir borcama aktarın. Fırının ızgara kısmını yakın. Borcamı fırına sürün ve yemeğin üzeri kızarınca çıkarın.