Ekonomi Vize serbestisi için top artık AB’de

Vize serbestisi için top artık AB’de

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye - Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi (KİK) Eş Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Vize konusu, Türkiye - AB KİK olarak, her zaman önceliklerimiz arasında yer aldı. Vize serbestisi diyaloğunu bir an önce tamamlamalıyız” dedi.

Vize serbestisi için top artık AB’de

Türkiye - Avrupa Birliği KİK 37. Toplantısı’nda konuşan Hisarcıklıoğlu, AB üyelik sürecinin kapsamlı reformlar gerektirdiğine işaret ederek, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve piyasa ekonomisi konusunda köklü reformlara imza attıklarını belirtti.

Haberin Devamı

“Eksiklerimiz var. Bunun farkındayız. Bu reformları zaten yapmak zorundayız” diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

Reform kararlılığı

“Kendi insanımız için, kendi ekonomimiz için yapmak zorundayız. Türkiye’nin, bu reformları gerçekleştirme kararlılığında olduğunu da biliyoruz. Vize serbestisi diyaloğunu bir an önce tamamlamalıyız. Bu kadar ekonomik olarak birbirine eklemlenmiş iki bölge, Türkiye ve AB birbirine vize uygulaması kadar ekonomik olarak yanlış bir şey yoktur. Hükümetimizin, gerekli çalışmayı tamamlayarak Avrupa Komisyonu’na sunmuş olmasından dolayı son derece mutluyuz. Artık top AB tarafında.”