Otomobil Volkswagen I.D. Crozz crossover konsepti Şangay'da tanıtıldı

Volkswagen I.D. Crozz crossover konsepti Şangay'da tanıtıldı

19.04.2017 - 11:41 | Son Güncellenme:

Yeni VW I.D. Crozz crossover konsepti, yeni elektrikli otomobil ailesinin üçüncü üyesi ve 500 km sürüş mesafesi sunuyor.

Volkswagen I.D. Crozz crossover konsepti Şangayda tanıtıldı

Volkswagen, I.D. ailesinin üçüncü üyesini tanıttı. Elektrikli otomobil ailesine yeni katılan büyük yarı-SUV I.D. Crozz - Şanghay Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Model, ilk I.D. konseptinden (geçen yılki beş kapılı hatchback) daha büyük; 4625 mm uzunluğunda ve 1891 genişliğinde. Aynı zamanda mevcut VW Tiguan'dan 200 mm daha uzun ve 50 mm daha geniş. Konsept, tam bir off-road otomobilinden çok crossover bir model ve Tiguan'dan 40 mm daha alçak. Buna rağmen VW, dört koltuklu otomobilin kabin alanının uzun aks mesafesine sahip Tiguan Allspace ile boy ölçüşebileceğini söylüyor. Bunun nedeni otomobilin elektrikli otomobiller için özel olarak tasarlanmış yeni MEB şasi teknolojisine dayanıyor olması ve yolcu alanını artırmak için uzun aks mesafesinde kısa çıkıntılar sunması. Otomobilin 515 litrelik bir bagaj kapasitesi var.

Dış tasarım, I.D. hatchback ve I.D. Buzz mikrobüs konseptlerinden ipuçları taşıyor. Örneğin diğer yol kullanıcılarıyla iletişim kurmak için animasyonlu LED'ler kullanan farlar Buzz konseptinden alınmış. Bununla birlikte, şimdi ön aydınlatma şeritlerini de içerdiğinden, hareketlerin daha akışkan ve gerçekçi olduğu söyleniyor.

I.D. Crozz, iki elektrikli motorla güçlendiriliyor: ön aksı süren 75kW'lık bir motor ve arka aksı süren 150kW'lık bir diğer motor. Toplam güç çıkışı 302 hp ve 83kWh pil 500 km sürüş mesafesi sunuyor. Çoğu durumda araba yalnızca arkadan çekiş modunda çalışıyor ancak gerekli koşullarla karşılaşıldığında dört tekerlekten çekiş moduna geçiliyor. VW otomobilin yol tutuşunun Golf GTI ile eşdeğer olacağını söylüyor.

Otomobil tamamen otonom modda çalışırken, direksiyon simidi konsolun içine gizlenebiliyor. Bununla birlikte, diğer I.D otomobillerden farklı olarak ikinci 10.2 inç ekran multimedya ve klimayı kontrol ediyor.

İlk I.D. modelinin (muhtemelen hatchback) 2020'de piyasaya çıkması bekleniyor. İlk modelden 18 ay sonra ise I.D. Crozz piyasada olabilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Oto teknik veri