Otomobil Volkwagen efsanesi yapay zekalı otonom teknolojisiyle geri döndü

Volkwagen efsanesi yapay zekalı otonom teknolojisiyle geri döndü

08.01.2018 - 16:06 | Son Güncellenme:

Geleceğin otomobillerini şüphesiz ki otonom ve elektrikli araçlar oluşturuyor. Otonom araç teknolojisine Volkwagen Nvidia firması ile T1 modelinde geliştirme yaparak ilerlemeye devam ediyor.

Volkwagen efsanesi yapay zekalı otonom teknolojisiyle geri döndü

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Otomobil firmaları haricinde teknoloji firmaları da geleceğin teknolojisi olan otonom teknolojisine girmeye çalışıyor. Nvidia bu duruma odaklanarak ilk giren teknoloji firmaları arasında yer almak için kararlı görünüyor. gelen birbirinden iddialı projeler ve ürünler, kendi kendine giden araçlarda kullanılmaya hazır durumda. Buna bir zamanların efsanesi ve herkesin sempatisini kazanan Volkswagen’in T1 modeli de dahil.

Görüntü sistemleri kateogorisinde öncü bir yere sahip olan firma bireysiz yol alma teknolojisinde de kendi tecrübesini kullanarak hızlı yol alabileceğini Volkwagen firmasına kanıtlamasıyla ilk adımı attı. Nvidia, yapay zeka destekli otonom araçlar konusunda kendine has bir yer edindi. Kendi kendine giden otomobiller üreten firmaların büyük kısmı bu sistemler için Nvidia ile ortaklık kurarak fark yaratmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Nostaljik bir model olarak anılan T1, hala sevenleri tarafından restore edilip trafikte kullanılabiliyor. Zamanla onu hiçbir şekilde göreceğimizi düşünmüyorduk ki Volkswagen ve Nvidia ortaklığında yeniden hayata geçirildi.

İki dev şirket arasındaki ortaklık sayesinde, sürücülerin işini pey kolaylaştıran yarı-otonom sisteme sahip. Bu nedenle sensörlerle donatılmış bir gövdesi var.