Otomobil Volvo, ilk fabrikasını ABD'de açtı

Volvo, ilk fabrikasını ABD'de açtı

21.06.2018 - 10:27 | Son Güncellenme:

İsveç merkezli Volvo Cars, yeniden tasarlanacak sedan otomobili S60'ın da üretileceği Güney Carolina'nın, Charleston kentinde yer alan ilk ABD üretim tesisini faaliyete soktu. Volvo ABD üretim tesisi ile ABD'yi üçüncü pazarı haline getirmeyeyi hedefliyor. İşte detaylar...

Volvo, ilk fabrikasını ABDde açtı

İsveçli otomobil üreticisi Volvo Cars, yenilenecek sedan otomobili S60'ın da üretileceği Charleston, Güney Carolina'da bulunan ilk ABD üretim tesisini açarak, şirketin üç büyük satış bölgesinde fabrikası olan, küresel bir otomobil üreticisi olduğunu vurguladı. Volvo ABD üretim tesisi ile ABD’yi üçüncü pazarı haline getirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Haberin Devamı

1600 dönümlük yer kaplayan firmanın yaklaşık 875 milyon Euro'luk bir yatırımla faaliyete girdiği açıklandı. Volvo Cars, tesisi "Sattığın yerde üret" olarak tanımladığı küresel üretim stratejisinin bir sonucu olarak kurduğunu açıkladı.

1500 kişinin çalışacağı açıklanan tesisin, yıl sonuna kadar 4000 adet otomobil üretilmesi ve bu sayının yılda 150 bin'e çıkarılması planlanıyor. İsveç ve Hollanda'da da yerleşkeleri bulunan firma; Çin, Hindistan ve Malezya gibi Asya ülkelerinde de yeni tesisler açacak .

Volvo S60'ın üretimi yapılacak

Charleston fabrikasında, 2018 yılı sonbaharında, şirketin Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) platformu üzerinde, premium orta boy spor sedan sınıfında yer alan yeni Volvo S60’ların üretimine başlanacak. Fabrika ayrıca, 2021’den itibaren, geniş premium SUV sınıfında yer alan yeni nesil Volvo XC90’ları da burada üretecek. Fabrikada üretilen otomobiller hem ABD iç pazarına sunulacak hem de uluslararası pazarlara ihraç edilecek.

Haberin Devamı

Volvo Car USA’nın Başkan ve CEO’su Anders Gustafsson, “İlk Amerikan fabrikamızın açılışı bizim için çok büyük bir önem taşıyor. ABD’deki işimiz oldukça iyi gidiyor, otomobillerimiz prestijli ödüller kazandı ve yeni Güney Carolina tesisimiz hem Volvo Cars hem de topluluk için büyük bir kazanım olacak” dedi.

Açılışta töreninde S60 hakkında açıklamalarda bulunan İsveçli markanın CEO’su Hakan Samuelsson: “Sedan segmentinde SPA platformunun kanıtlanan yeteneğinin yardımıyla, firmamızın ABD ve global pazardaki karını artırmasını bekliyoruz.” dedi.