Otomobil Volvo, İngiltere'de dizel motorlu araç satışını durdurdu

Volvo, İngiltere'de dizel motorlu araç satışını durdurdu

17.05.2018 - 10:54 | Son Güncellenme:

İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo , yeni çıkacak S60 modeli ile İngiltere'de dizel motorlu araç satışını önümüzeki aydan itibaren sonlandıracağını açıkladı. Bu yeni karar, İngiltere'de benzinli ve hibritli bir dizel güç aktarımına sahip olmayan yeni S60'ın piyasaya sürülmesiyle başlayacak.

Volvo, İngilterede dizel motorlu araç satışını durdurdu

İsveç merkezli Volvo, İngiltere'de yeni dizel motorlu araç satışını önümüzdeki aydan itibaren sonlandıracağını açıkladı.

Haberin Devamı

Financial Times'a konuşan Volvo'nun baş yöneticisi Hakan Samuelsson, “Dizelin daha kirli olduğunu söylemiyoruz fakat dizel fiyat açısından daha pahalı" dedi. Bu yeni karar, İngiltere'de benzinli ve hibritli bir dizel güç aktarımına sahip olmayan yeni S60'ın piyasaya sürülmesiyle başlayacak.

Volvo'nun baş yöneticisi Hakan Samuelsson açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Geleceğimiz de artık elektrikli arabalar doğru ilerliyor, bunun için artık yeni nesil dizel motorlar geliştirmeyeceğiz. Yeni modelimiz S60 bu kararı desteleyecek bir sonraki adımını temsil edecek. "
Önümüzdeki birkaç hafta içinde piyasaya sürülecek olan S60 modeli, dizel seçeneği olmayan ilk Volvo olacak.

Peki yeni S60 modelin özellikleri ne olacak?

Haberin Devamı

Volvo, İngilterede dizel motorlu araç satışını durdurdu

Yeni S60, ilk olarak dört silindirli Drive-E benzinli motorların yanı sıra iki benzinli plug-in hibrit versiyonları ile piyasaya sunulacak.

Yeni S60'ın üretimi bu sonbaharda Volvo Cars'ın Güney Carolina'daki Charleston dışındaki yepyeni üretim tesisinde başlayacak.

Yazarlar