Otomobil Volvo’nun multimedya özellikli tırları yollarda

Volvo’nun multimedya özellikli tırları yollarda

23.03.2017 - 11:29 | Son Güncellenme:

Güvenliği ile ön planda olan İsveç markası olarak yola çıkmasına rağmen 2010 yılında ÇinliGeely'ye satılan Volvo kamyon ve tır seğmentindeki  araçların da multimedya seçeneği sunarak uzun yol şoförlerini mutlu edecek.

Volvo’nun multimedya özellikli tırları yollarda

Otomobil bazen ihtiyaç bazense bir keyif aracı olabiliyor. Otomobillerde aranan güvenlik sistemleri kişilerin kendisini güvende hissetmesine neden olmaktadır. Güvenlik sistemleri haricinde kesinlikle multimedya özellikleri aranan bir özelliktir. Otomobillerde var olan multimedya özelliklerini bire bir uzun yol şoförlerine sunacak olan Volvo bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Otomobil dünyasının son dönemlerinde güvenlik sistemleri bazında karşımıza çıkan donanımlar olası kazaların yaşanmasının önemli oranda önüne geçiyor. Özellikle otonom sürüş teknolojisinin geliştirilmesiyle ve daha etken kullanımıyla elektronik destek ünitelerinin da hem daha düşük donanım seviyelerinde sunulduğuna hem de önemli ordan çeşitlendiğine şahit oluyoruz.

Haberin Devamı

Volvo’nun multimedya özellikli tırları yollarda

Kazaların büyük bir bölümünün sürücü odaklı olduğunu düşündüğümüzde, özellikle kokpitte sunulan özelliklerin pratik olması, kullanıcıların gözünü yoldan ayırmaması adına hayati önem arz ediyor. Volvo’nun özellikle uzun yol odaklı olarak çalışan sürücüler için kamyonlarında sunduğu yeni sistemin çıkış noktası da tam da bu nokta üzerinden şekilleniyor.

Volvo’nun kokpit içi teknoloji adı altında geliştirdiği yeni sistemde sürücünün uzun yolda ihtiyaç duyacağı navigasyon, gelen çağrı ve mesajların kontrolü ve anlık sürüş bilgileri gibi bilgilerin tek bir nokta üzerinden yönetilip kolay kullanımı sağlanıyor. Bu sistemlere erişim konusunda geliştirilen yeni direksiyon da önemli bir rol üstleniyor.

Volvo’nun multimedya özellikli tırları yollarda


Volvo ekibinin direksiyona entegre ettiği tuşlar sistemde en çok kullanılan bölümlere anlık erişim sağlıyor ve sürücünün gözünü yoldan hiç ayırmadan ihtiyaç duyduğu işlemleri yapmasına yardımcı oluyor. Sesli komut algılamayla da desteklenen yapıda; TomTom’un anlık trafik bilgisi sağlayan navigasyonu, Spotify, Deezer ve TuneIn gibi platformalar üzerinden tüm dünyada yayınlanan radyo kanallarına internet erişimi, bluetooth üzerinden aynı anda iki telefon bağlantısı gibi seçenekler 7 inç büyüklüğündeki ekrandan kontrol ediliyor. Yeni sistemle ilgili “Daha güvenli bir sürüş deneyiminin elde edilmesine yardımcı olacak.” diyen proje müdürü AndersEdenholm, sistemin özellikle uzun mesafe seyahatlerinde fark yarattığının altını çiziyor. Volvo kendi karakterini yansıtan güvenlik teknoloji üzerine sürücü odaklı geliştirmeleri yapmaya devam edecek.

Yazarlar