Vücudu Yaza Şimdiden Hazırlanmak Gerek


Kış mevsimine oldukça hızlı bir giriş yaptık. Bu bazılarımız için beklenen bir süreç iken, pek çoğumuz için de kabusa dönüşebilir. Çünkü soğuk kış günleri aynı zamanda kendimizi eve kapadığımız, daha fazla yediğimiz, buna karşın daha az hareket ettiğimiz, depresyona ve kilolara meyilli olduğumuz bir dönem… Peki, size bu gri günlerde bile kendinizi mükemmel hissedeceğiniz yepyeni bir mekandan söz etsek… Etiler’de birkaç ay önce kapılarını açan ve pek çok uygulamayı bünyesinde barındıran Relax, Güzellik Danışmanı Seren Edalı’ya sordum…

- Kışı fit geçirmek ve yaza da hazır olmak için ne yapalım?
Biz kadınlar her şeyi hep son dakikada yapmayı seviyoruz. Çok kısa bir sürelerde verimli sonuçlar hayal ediyoruz. Fakat bu isteklerimiz için çoğu zaman 1 ay gibi kısa süreler yeterli olmayabiliyor. Buradan yola çıkarak bizim de bazen hazırladığımız paketlerin 2 ya da 3 adet olması gerekiyor. Bir paketin 28 güne tekabül ettiği ve 8 seanstan oluştuğu düşünülürse, mükemmel bir sonuç için ne kadar zamana ihtiyacımız olduğu daha rahat anlaşılabilir. Dolayısıyla 2-3 paketten oluşan bir programla hızlı geri dönüşler almak oldukça zorlayıcı olacaktır. Bununla paralel olarak, kış mevsimini fit geçirmenin yanı sıra yaza hazırlık sürecinde kişi sağlıklı bir şekilde kilo verir, sıkılaşır ve yaz döneminde de istediği vücuda kavuşmuş olur.

- Sizin hazırladığınız 28 günlük paket hangi uygulamalardan oluşuyor?
Öncelikle LPG Endermologie uygulaması var pakette. Kişinin problemli bölgesindeki kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı oluyor. Bir nevi o bölgenin spor yapmış gibi olmasını sağlıyor. Vücuttaki bu sorunlu bölgelerin aktive olmasıyla birlikte selülit dediğimiz yuvarlak şekilde olan halkalanmaların küçülmesini ve hareket etmesini sağlıyor. Kan dolaşımının hızlanmasıyla da sindirim sisteminden yağların atılması sağlanıyor. Organik, doğal bir sistem. Gün aşırı olacak şekilde haftada iki gün bu uygulamayı öneriyoruz. Bu da tüm hafta boyunca metabolizmanın sağlıklı bir şekilde çalışmasına yeterli oluyor. Kalça bölgesine yapılan uygulama hem üst simitlerde etkili oluyor, hem de bacakların incelmesini sağlıyor. Karın bölgesine çalışıldığında da yine yan simitler, kalçadaki yağ oluşumları engelleniyor. Tabii hem kalça hem de karın da ciddi bir sonuç almak mümkün oluyor. Gerekirse tüm kol ve tüm bacak seansları da uygulanıyor. Seanslar başlangıçta yapılan analize göre kişinin bölgesel yağlanma sorununa uygun şekilde oluşturuluyor. Program sonunda cilt sıkılaşıyor, bölgesel ve beden olarak incelme gerçekleşiyor ve selülit görünümü azalıyor. Kişi bunu ölçümlerde ve kıyafetlerinde fark ediyor. LPG Endermologie ile aynı seansta yer alan ve oldukça etkili olan ‘Pressolab’ lenf drenaj da yoğun olarak toksin atmada yardımcı. Vücudu rahatlatıcı ve metabolizmayı destekleyici etkisi bulunuyor. Kısacası, kişi 50 dakikalık seanslarla yattığı yerden toksinlerinden arınıyor ve incelmiş oluyor.

- Hazırladığınız bu programı desteklemek için yine spor ve yeni bir beslenme düzeni öneriyor musunuz?
Uyguladığımız doğal bir sistem olduğun için, kişinin bu dönem içinde spor yapmasına gerek kalmıyor. Ancak kişi isterse, bizim uyguladığımız sistemlerle birbirini tamamlayan pilates ya da yoga yapabilir. Onun dışında beslenmeye dikkat etmek önemli. Su ve likit tüketmek şart. Bunun için bizim yeşil içeceklerle hazırladığımız bir beslenme programı da bulunuyor. Ama içerisinde makarna da var, tost da var... Hedef, aç bırakarak değil sağlıklı beslenmeyi öğretmek... Seanslara dahil ettiğimiz de kişiyi mutlu edecek sonuçlar alıyoruz.

- 28 günün sonunda neler yapıyorsunuz?
Vücudun yoğun yağ ve selülit sorunu varsa, 28 günün sonunda LPG uygulamasına devam etmekte fayda var. Haftada iki gün olarak öneriyoruz yine. Program sonrasında ayda bir kez koruma seansları bulunuyor. Bu esnada yine ölçümler yapıyoruz. Eğer bu dönemde metabolizmada karşımıza çıkan sıra dışı bir durum olursa da uyarımızı yapıyoruz.

- Bu programlar için yaş ya da kilo sınırı var mı?
100 kilo üzerini sistem desteklemiyor. Bu durumda kişilerin profesyonel destek alması şart. 100 kilo ve altı uygulama için daha efektif. Yaş sınırı yok. Ancak ileri yaşlardaki kişiler için doktor onayına ihtiyaç duyabiliriz.

En büyük savaşımız, selülitler...

Bölgesel yağlanmanın temelinde selülit yatıyor. Kan dolaşımının engellenmesine sebep oluyor ve cilt yüzeyine çıktığı an aslında en aşırıya ulaştığı an demektir. Bazen kişiler selüliti kas olarak algılayabiliyor. Çok sert olan noktalar herhangi bir spor yapılmıyorsa, selilütte fibroz denen aşamayı ifade ediyor. Bu kişi kilolu olmayabilir. O noktada bizim yaptığımız selülitleri yumuşatmak ve harekete geçirmek. Bu noktada vücutta selülit dolaşımı başlıyor. Görüntü de selülitlenme olarak algılanabilir. Aslında sistemin çalıştığını ifade ediyor. Kısacası, uygulamalardaki en büyük savaşımız selülitlerle gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

6 günlük örnek mönü

1. Gün
SABAH: Juice (Kale, marul, maydanoz, kivi, ananas)
ÖĞLEN: Avokado çorbası
ARA: Juice
AKŞAM: Domates ve balkabağı çorbası

2. Gün
SABAH: Juice (Ispanak, avokado, armut, muz)
ÖĞLEN: Kabak makarna
ARA: Chia puding
AKŞAM: Somonlu salata

3. GÜN
SABAH: Yeşil Smoothie kasesi
ÖĞLEN: Sebzeli kinoa
ARA: Meyve-yoğurt
AKŞAM: Kırmızı et-salata

4. GÜN
SABAH: Avokado tost
ÖĞLEN: Tavuklu salata
ARA: Badem/ceviz
AKŞAM: Kabak makarna

5. GÜN
SABAH: Badem sütlü granola
ÖĞLEN: Çorba-karabuğday ekmeği
ARA: Meyve-yoğurt
AKŞAM: Domates çorbası

6. GÜN
SABAH: Acai kasesi
ÖĞLEN: Çorba
ARA: Badem/ceviz
AKŞAM: Avokadolu greyfurt salatası

Haberin Devamı