Genel Sağlık Vücut direncini arttıran bitkiler hangileridir?

Vücut direncini arttıran bitkiler hangileridir?

24.09.2018 - 11:47 | Son Güncellenme:

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Vücut direncini arttıran bitkilerin neler olduğu da araştırılmaya başlandı. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve böylelikle hastalıklara karşı kalkan görevi üstlenen bitki çeşitlerini haberimizde bulabilirsiniz.

Vücut direncini arttıran bitkiler hangileridir

Hastalıklara karşı en önemli savunma vücudu içten desteklemektir. Bağışıklığın kuvvetli olması vücudun dirençli olmasını sağlar. İşte vücut direncinin arttıran bitkiler...

Haberin Devamı

VÜCUT DİRENCİNİN ARTMASINA YARDIMCI BİTKİLER

*Ekinezya: İçeriğindeki A, B2, C ve E vitaminlerinin yanı sıra çeşitli mineraller bakımından da zengin olan ekinezya, özellikle içerdiği polisakkaritler nedeniyle bağışıklık sistemi üzerinde çok güçlü etkilere sahiptir.

*Nane: Diyet esnasında düzenli kullanıldığında zayıflamaya da destek olan nane çayı, içeriğindeki C vitamini ile sizi hastalıklara karşı korur, vücut direncinizi artırır. Bütün bunların dışında bu özel çay, mentol etkisiyle yüksek ateşi de düşürür.

*Zencefil: Doğal bir ağrı kesici olduğu bilinen zencefil çayı, regl ağrılarına da kökten çözüm sağlar. Astımlı hastalar için de faydalıdır. Balgamı yumuşatarak akciğerleri rahatlatır.

*Sarı kantaron çayı: Vücut direncini ve enerjiyi artırır, ülser ve gastritin doğal tedavisinde kullanılır.

Haberin Devamı

*Ihlamur: Gribe ve nezleye iyi gelen ıhlamur, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını da sağlar. Öksürüğe, boğaz ağrısına karşı etkilidir. Bu bitki çayının migren ağrılarını da hafifletme özelliği vardır.

*Kuşburnu: C vitamini deposudur. Bu nedenle soğuk algınlığı ve grip karşısında oldukça etkili olan bir bitki çayıdır. Ayrıca cilt formunu korur ve cilt elastikiyetini arttırır. Aynı zamanda A vitamini açısından da zengin olan kuşburnu, bağışıklık sisteminin de güçlenmesini sağlar.

Yazarlar