Yağ Yakmanın 4 Sırrı

Elbette kilo vermek ve vücudunuzdaki fazlalıkları atmak için çaba göstermeniz gerekiyor. Ancak düzenli bir beslenme ve egzersiz programıyla sizi rahatsız eden fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.

Ama, bu işin bir de bazı püf noktaları var. Haydi gelin fazla kilolarınızdan kurtulmanızı, hızla yağ yakmanızı sağlayacak bu üç önemli sırrı sizinle paylaşayım.

Biliyorum, sözü çok uzattım, siz de merakla bekliyorsunuz. O halde başlıyorum hızlı yağ yakmanın 4 sırrı neymiş anlatmaya.

Uzun süre tok hissetmek için lifli besinler tüketin

Haberin Devamı

Lifli besinlerin genel sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu artık biliyoruz. Ama sadece bu kadar değil...

Lifli gıdalar aynı zamanda hem sizi gerçekten doyurur, hem de bu tokluk hissini uzun süre korumanızı sağlar. Yani bu besinler kan şekerinizi dengede tutar, böylece olmadık zamanlarda açlık krizlerine girip ne bulduysanız yemek zorunda kalmazsınız.

Lifli gıdaların hem kilo verme hem de kilo koruma konusunda en önemli faydası, sağlayacağı fiziksel ve ruhsal doygunluk hissi sayesinde vücudunuzun beyninize "artık doydum" sinyalini göndermesine yardımcı olmasıdır.

Sofranızda sağlıklı yağlara yer açın

Kilo vermeye çalışırken yağları tamamen hayatından çıkaranlardan mısınız siz de? Eğer öyleyse çok büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Elbette size kilolarınıza kilo katacak yağlı gıdalar tüketmenizi önermiyorum. Ama, bu ne kadar yanlışsa vücudunuzu yağlardan tamamen mahrum bırakmak da o kadar yanlış.

Peki ne yapmak gerek?

Çok basit, orantılı bir şekilde, sağlıklı yağlar tüketmek. Yani beslenme programına avokado, Hindistan cevizi, zeytinyağı, kuru yemişler eklemek... Elbette, bunları "nasıl olsa sağlıklı yağlar" diye düşünüp sınırsız bir şekilde tüketmemek gerektiğini de unutmadan!

Yeteri kadar karbonhidrat tüketin

Hayır, şaka değil! Biliyorum, ilk anda bu da size tuhaf geliyor, ama doğru. Hızlı bir şekilde yağ yakmak için yeterli miktarda karbonhidrat da tüketmeniz gerek. Ama elbette karbonhidrat deyince ilk anda aklınıza gelenleri değil.

Kompleks karborhidratlar, yani, kinoa, mercimek, yulaf gibi besinler tüketerek kan şekeri dengenizi koruyabilir, açlık krizlerine bir son verir ve kendinizi uzun süre tok hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kilo almanıza neden olan alışkanlıklarınızı değiştirin

Vücudunuzda biriken fazla kilolar, büyük olasılıkla uzun zamandır sürdürdüğünüz bazı zararlı alışkanlıklardan kaynaklanıyordur. Eğer fazla kilolardan kesin olarak kurtulmak ve formda kalmak istiyorsanız bütün bu alışkanlıklara veda etmek zorundasınız.

Hayatınızda yeni bir sayfa açıp, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmeniz ve beslenmenizi de buna göre şekillendirmeniz gerekir.

Bu ilk anda çok zor gibi görünse de aslında hiç öyle değil.

Söz gelimi, öğünlerinizi atlayıp bir sonraki öğünde gereğinden çok yiyecek tüketiyorsanız bunu değiştirmek mümkün. Öğün atlamayın, beslenmenize sağlıklı ara öğünler ekleyin. İşte bu kadar basit!

Ya da diyelim ki öğün atlamıyorsunuz ama yemeklerinizi acele acele yiyorsunuz. Bu sizin doymak için çok daha fazla yiyecek tüketmenize neden olur. Bunu önlemek için de yemeğinize odaklanıp, uzun uzun çiğneyerek tüketin yiyeceklerinizi.

Haberin Devamı

Fast food'dan uzak durmak, gazlı içecekler yerine bol bol su tüketmek, şekerden uzaklaşıp hayatınızı düzenli egzersizle tatlandırmak yapabileceğiniz en temel ve sağlıklı değişiklikler.

Bence buna değer. Çünkü işin sonunda fazla kilolardan kurtulmak, formda olmak daha da önemlisi sağlıksız beslenme ve hareketsizlik yüzünden karşılaşabileceğiniz sağlık risklerini en aza indirmek var!

  • Bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir, sadece koruyucu önlemlerdir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.