Yağlarla Mücadelede En Etkili Silah: Liposuction!

Diyet, spor, sağlıklı beslenme ile bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için uzun bir süreç ve sağlam bir irade gerekiyor. Yemek kültürü oldukça gelişmiş olan bir toplumda iradeye sahip çıkmak bir hayli güç oluyor. Güçlü bir irade olsa bile uzun süreç gerektirmesi sancılı bir hal alabiliyor.

Yaza formda girmek ve bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için sarf ettiğiniz çabadan tatmin edici sonuç alamayanlar için liposuction oldukça etkili sonuçlar doğuruyor. Üstelik vücudumuzun rejime dirençli bölgelerinde meydana gelen yağlanma, hoş olmayan görüntülere yol açmasının yanı sıra psikolojiyi de olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

İstenmeyen Yağlardan Kurtulmak Zor Değil!

Hem psikoloji hem de fiziğinizi olumsuz etkileyen bölgesel yağlanmalardan liposuction ile kurtulabilirsiniz. Bu işlem için yağ alınan bölgeye tümesan dediğimiz ağrı kesici ve kanamayı azaltıcı özelliği olan sıvı verilir sonrasında yağlar çekilir. Bu yağların çekilmesi için çeşitli teknikler mevcuttur. Bunlar; klasik liposuction, power asisted(motor yardımlı) liposuction, lazer liposuction veya vaser liposuctiondır.

Gelişen teknolojiye paralel olarak istenmeyen görüntülerden kurtulmakta bir hayli kolaylaşıyor. Bölgesel yağları vücuttan cerrahi bir operasyonla uzaklaştırma ve vücuda şekil verme uygulaması liposuction; kalça-basen, göbek-mide, çene altı (gıdı), boyun, kollar, diz çevresi ve bacaklar hatta memelerdeki yağların alınmasında gözle görülür sonuçlar sağlıyor.

İşlem Nasıl Yapılıyor?

Göbek deliği kasık gibi gizli bölgelerden yapılan 2-3 mm’lik kesilerle yağlar çekiliyor. Dolayısıyla izli bir ameliyat değildir diyebiliriz. Liposuction yapılan bölgenizdeki yağ hücrelerinizin sayısı azaldığından ameliyat sonrası dönemde bu bölgeden yağlanmanız daha zor olacaktır ve bu etkisi ömür boyu kalıcıdır.

Liposuctionun güvenilirliği uygun cerrahi teknik ve ekipman varlığı, uygun ekipman seçimi en önemlisi de cerrahın tecrübe ve donanımına bağlı olarak değişmektedir. Şeker hastalığı olan, obez veya ek kronik hastalıkları bu ameliyata uygun değildirler.

Haberin Devamı

Operasyon sonrası ilk pansuman esnasında bile gözle görülen sonuçlar almak mümkün. Spora ve diyete direnç gösteren yağları liposuction ile vücudunuzdan atabilirsiniz. Ama yukarı da da belirttiğimiz gibi her hasta liposuction olamaz. Liposuctiona uygun aday olup olmadığınız operasyonun en önemli kısmı diyebiliriz.

Operasyon sonrasında her geçen gün vücudunuz şekil alacaktır. Ancak son şeklini alması 3-4 ayı bulabilir.

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com