Siyaset ‘Yakında Kandil’e bayrağı dikeriz’

‘Yakında Kandil’e bayrağı dikeriz’

20.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin bir melanet yuvasından daha kurtulacağını belirterek, “Çok yakın bir zamanda Kandil’e ay yıldızlı bayrak dikilir” dedi.

‘Yakında Kandil’e bayrağı dikeriz’

Karadeniz Vakfının İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği toplantıda konuşan Soylu, terör konusunda çok önemli adımlar attıklarını anlattı.

Haberin Devamı

‘Derdest ettik’

Terörün kaynağını kurutmaya devam ettiklerini, El Bab’a 175 bin Suriyelinin geri döndüğünü, sadece ramazan münasebetiyle 110 bin Suriyelinin El Bab’a gittiğini dile getiren Soylu, şimdi aynısını Afrin’de gerçekleştireceklerini kaydetti.

Soylu, şöyle konuştu: “Orası da bir terör yuvasıydı. Orasını da derdest ettik, orayı da terör yuvası olmaktan kurtardık. Şimdi yeni bir terör yuvası var. 25 kilometrelik hattın içerisinde. Kuzey Irak, Hakkâri, Şırnak hattımız içerisinde. Bir taraftan Haftanin, Hakurk, Avaşin Basyan, Zap, Metina. Bütün bunların tamamında oluşturdukları kamplarla Türkiye’ye tehlike oluşturuyorlar. Kandil’i de muhafaza edeceklerini düşünüyorlardı. Şimdi 25-26 kilometre, bazı yerlerde 28 kilometre sınırımızın ötesindeyiz. 10 üs bölgemiz var orada. En önemli yerlerde üs bölgelerimiz var. Türkiye eski Türkiye değildir.” Kandil’in terör örgütü için önemine dikkati çeken Soylu, “Çok yakın bir zamanda Kandil’e ay yıldızlı bayrak dikilir. Türkiye bir melanet yuvasından daha kurtulacak” dedi.