Gündem Yalçın Dümer kimdir?

Yalçın Dümer kimdir?

18.01.2019 - 09:45 | Son Güncellenme:

Yalçın Dümer kimdir? Ünlü oyuncu birçok film ve dizide yer almıştır. Yalçın Dümer'i hangi filmlerden hatırlıyoruz. İşte Yalçın Dümer ile ilgili merak edilenler.

Yalçın Dümer kimdir

YALÇIN DÜMER KİMDİR?

Haberin Devamı

Yalçın Dümer, 1965 yılında İstanbul'da doğmuştur. Kabataş Erkek Lisesinden mezun olan ünlü oyuncunun babası oyuncu Ekrem Dümer, annesi Nejla Dümer'dir.

Konservatuar öğrencisiyken Şehir Tiyatrolarına girdi. Amerika'daki sinema okulunda okuyabilmek için benzin istasyonlarında çalıştı. 1986 yılında yönetmenliğini Başar Sabuncu'nun yaptığı "Asılacak Kadın" adlı sinema filminde Müjde Ar ile birlikte oynadığı rolde tanınırlığı arttı.

1994 yılında senaryosunu Emine Şenliklioğlu'nun yazdığı, "Bize Nasıl Kıydınız" adlı sinema filminde Fatma Belgen ile birlikte rol aldı. Sinema, televizyon oyunculuğu derken, sunuculuğa da başladı. İlk olarak ''İşte Müzik, İşte Eğlence''adlı programı sundu.

Ebru Cündübeyoğlu ile birlikte önce ''Çalar Saat'', ardından da ''Sabah Şekerleri'' adlı programları sundular. Yalçın Dümer, daha sonra Kanal D'de "Televole" programını sundu.

Haberin Devamı

1998 yılında "Yaşama Hakkı" adlı sinema filminde Filiz Taçbaş, Erol Taş, Fikret Hakan ile başrolleri paylaştı.

Fanatik ve Fanatik Basket gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

İlk evliliğini tiyatro sanatçısı Defne Halman ile yaptı.

1993 yılında sinema oyuncusu Serpil Çakmaklı ile evlendi. 27 Mayıs 1995 tarihinde boşandı. Merve (d.1994) adında bir kızı vardır.

Ağustos 1998 yılında şarkıcı Esra Balamir ile evlendi. Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen nikâhını Recep Tayyip Erdoğan kıymıştı. 1999 yılında boşandı.