Gündem ‘Yalnız kurt’ talimat beklerken yakalandı

‘Yalnız kurt’ talimat beklerken yakalandı

16.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ’e yönelik olarak İstanbul’da düzenlenen 2 ayrı operasyonda birisi saldırı için talimat bekleyen ‘yalnız kurt’ eylemcisi olmak üzere 2 terörist yakalanarak gözaltına alındı.

‘Yalnız kurt’ talimat  beklerken yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün terör örgütü DAEŞ’in eylem ve faaliyetlerine yönelik yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında İstihbarat Şube ekipleri, terör örgütünün Suriye’deki kamplarından bir süre önce yurda giriş yapan ve canlı bomba saldırısı için talimat bekleyen bir teröristi belirledi. ‘Yalnız kurt’ eylemcisi olarak örgüt tarafından Türkiye’ye gönderilen 22 yaşındaki S.K.’nin Bağcılar’da bir hücre evinde saklandığını tespit eden ekipler, 11 Ocak perşembe gecesi operasyon düzenledi. Yapılan baskınla yakalanan S.K. gözaltına alındı. S.K.’nin örgüt yöneticileriyle yazışmalarını içeren cep telefona el koyan ekipler, ikinci operasyonu aynı gün Küçükçekmece’de yaptı. İnternet üzerinden DAEŞ örgütü propagandası ve devlet yetkililerine hakaret içerikli mesajlar paylaştığı belirlenen sosyal medya hesabını takibe alan ekipler, adresini belirlediği 28 yaşındaki M.G. isimli örgüt üyesini de adresine yapılan baskınla yakaladı.

Haberin Devamı

Suriye’de kampta eğitim aldı

İki teröristi emniyette sorguya alan TEM ekipleri, yaptıkları ilk soruşturmada Türk vatandaşı olan 22 yaşındaki S.K.’nin ailesinden kaçarak Suriye’ye gittiği ve örgüte katıldığı belirlendi. Örgütün Suriye’deki kamplarında eğitim aldıktan sonra, dağılmaya yüz tutan örgütün yöneticileri tarafından diğer militanlar gibi ‘yalnız kurt’ eylemi için kendi ülkesine gönderildiği ve canlı bomba talimatı beklerken yakalandığı öğrenildi.