Ekonomi Yalova’ya yeni bir turizm kenti yolda

Yalova’ya yeni bir turizm kenti yolda

26.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emay İnşaat’tan Hakan Çağlar, Yalova’da yeni bir turizm kenti kuracaklarını belirterek, otel yatırımları için dünyanın önde gelen otel zincirleriyle temasta olduklarını söyledi

Yalova’ya yeni bir turizm kenti yolda

İstanbul’un Anadolu yakasında, KentPlus projeleriyle Ataşehir, Kadıköy ve Kartal’daki önemli gayrimenkul yatırımları olan Emay İnşaat, KentPlus Yalova Wellness SPA & Resort adlı projesiyle bir turizm kenti kuruyor. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, “KentPlus Yalova, yazın deniz, kışın termal olmak üzere turizmin 4 mevsime yayıldığı bir merkezi olacak” dedi. Çağlar, projeyle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“383 bin 500 metrekare alan üzerindeki projede, özgün bir destinasyon markası yaratma hedefiyle yola çıkıldı. 1001 konut, alışveriş merkezi, termal oteller, sağlık merkezi, sosyal alanlar ile hayatın tüm ihtiyaçlarını barındıran bir yaşam alanını doğanın içinde, deniz kenarında sunacak olan KentPlus Yalova projesinin içerisinde 4 ve 5 yıldızlı, 500 yatak kapasiteli, üç farklı termal otel yer alacak.”

Hilton’la görüşüyor

2014 yılında Anadolu yakasına Hilton markasını getirip, Hilton İstanbul Kozyatağı otelini açan Emay İnşaat’ın, KentPlus Yalova projesindeki oteller için de başta Hilton markası olmak üzere, dünya devleri ile görüşmeleri devam ediyor.

Çağlar, doğal kaynaklar, sunulan olanaklar ve dünya markası otel zincirlerinin biraraya getirildiği projenin bir kent yaratacak olması dışında, Yalova’nın tanıtım ve tutundurma faaliyetlerine de destek olacağını vurguladı. Çağlar, doğal yapı ve modern tesis karmasının, güçlü bir destinasyon markası yaratacağı nitelikli konseptin, turizmde 4 mevsim yaratacağı talebe dikkat çekti. Proje ile turizm pastasında Yalova’nın aldığı talebin milletlere göre dağılımında da çeşitleneceğini belirten Çağlar, turist profilinin de yarattıkları marka ile üst segmentte olacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Şehrin imkânları

KentPlus Yalova, 230 bin metrekare peyzaj alanı, 1200 metrekarelik göletle doğa ile iç içe yaşam sunarken, kent hayatından da uzaklaştırmayan bir proje. Stresten, gürültüden uzak bir hayat sürerken, hayatın akışındaki tüm zorunlu ve sosyal ihtiyaçları sağlayan alanlar bu projede yer alıyor. Bu yeni turizm kentinde, termal suyun sağladığı imkanlarla oluşturulan ayrı bir sağlık merkezi de bulunuyor. Fizik tedavi, rehabilitasyon merkezi ve termal havuzların bulunacağı sağlık merkezinde, detox ile birlikte dünya literatüründe yer alan terapi ve tedaviler de uygulanacak. Bu tam donanımlı kentin sakinleri, yenilenmek istediklerinde her imkanın sunulduğu sağlık merkezi ile yaşadıkları konutun aynı alan içerisinde olmasının konforunu yaşayacak.

Gölet çevresine konumlanmış sosyal alanlar, gençler ve çocuklar için tasarlanmış aktivite alanları, kreş, cami, okul, dünya mutfağından fastfood’a kadar farklı seçenekler sunan restoranlar, alışveriş merkezi, eğlence merkezi, spor tesisleri, güneşlenme terasları ihtiyaçlara cevap verecek. Dünya standartlarındaki bu yaşam alanının sosyal tesisinde, açık havuz ile termal havuz aynı yerde konumlanarak, her an sağlıklı yaşam sunacak.

Haberin Devamı

İstanbul’a 1 saat

KentPlus Yalova Wellness SPA Resort, ulaşım kolaylığı noktasında lokasyon avantajıyla da öne çıkıyor. İstanbul’dan karayolu ile 130 kilometre, deniz yolu ile 1 saat mesafede bulunan bu eşsiz yaşam alanı, Bursa’ya ise karayolu ile 75 kilometre mesafede yer alıyor. Emay İnşaat, 2018 yılı sonunda yaşamın başlaması hedeflenen KentPlus Yalova projesini, 27-30 Eylül tarihlerinde Restatex Cityscape Riyad fuarında körfezli yatırımcıyla da buluşturacak.