Son dakika yapılışı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yapılışı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yapılışı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.843 yapılışı haberi bulunmuştur.
Yufkacıların sırrı ortaya çıktı! Çarşaf gibi açılıyor, yırtılmıyor
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yufka, her evde ustalıkla yapılmaya çalışılan ancak çoğu zaman istenilen kıvama ulaşamayan bir yiyecektir. Ancak son zamanlarda bir grup yufkacının sırrı ortaya çıktı ve bu sıra dışı yöntemle hazırlanan yufkalar, adeta çarşaf gibi açılıyor ve yırtılmıyor!
Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış
Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen hünkar beğendi yemeği sofralara yakışan geleneksel lezzetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze hala severek yenilen bu yemeğin yapımı karmaşık gibi gözükse de aslında oldukça basit. Ancak yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
Sevmiyorum diyen bile bayılacak! Pırasa sevdiren tarif
Klasik pırasa tariflerinden sıkılanlar için daha farklı bir önerimiz var. Pırasa sevmiyorum diyen birçok insan bile bu tarife bayılacak. Pırasanın hafif acılığı, yumuşaklığı ve lezzeti, bu tarifle birleşerek lezzetli bir yemeğe dönüşecek. İşte yumurtalı pırasa tarifi
Sindirimi rahatlatıyor! Hazımsızlık ve mide bulantılarına karşı: Nane çayı
Nane çayının peş çok faydası bulunuyor. Bayramda sıkça yaşanan hazımsızlıkta nane çayı tüketmeni sindirim sisteminizi rahatlatacağını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Güler Aras,, nane çayının faydalarını sıralayarak, yapılışını açıkladı.
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı
Bir zamanlar yalnızca saray sakinlerinin yiyebildiği bir tatlıydı. Ancak Kırım'dan gelen Abdullah Efendi ülkenin dört bir yanına güllacı yaydı. Bu tatlıyı severek tüketen halk ise tam 1,5 asırdır yarattığı mirası omuzlarında taşıyor. İşte ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlının 'Uncu Abdullah' ile başlayıp nesiller boyu devam ettirilen hikayesi.
Sırrı pişirilmesinde! Yurt dışında gelip alıyorlar
Türkiye'nin farklı yerlerinde farklı isimlerle adlandırılan ancak Trabzon'da 'Kaymaklı' ismi ile bilinen yumurta akı ve şekerden yapılan tatlı özellikle Ramazanlar'ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin
Besleyici zenginliği ve muhteşem tadıyla mutfakların vazgeçilmez bir köşesinde yer alan nohut yemeğini sevmeyenler için farklı bir tarifimiz var. Sıradanlıktan uzak, birbirinden farklı tatları bir araya getiren bu tarif, nohut sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nitelikte.
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok
Son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte, vegan ve vejetaryen beslenme trendi giderek yaygınlaşıyor. Bu trendlerin etkisiyle, geleneksel yemek tarifleri de yeniden yorumlanıyor. Bunlardan biri de ‘kıymasız köfte’ olarak adlandırılan ve içinde hiç et bulunmayan, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunan bir yemek.
Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor
İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yapımı oldukça zahmetli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Çünkü özenle yapılmadığı zaman kuru olma ve dağılma sorunu ortaya çıkar. İşte usta aşçıya göre dağılmayan ve kuru olmayan içli köfte tarifi…
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası
Tutmaç Çorbası, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşididir. Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı versiyonları bulunmakla birlikte genellikle et suyu ve unla hazırlanan bir çorba tabanı üzerine eklenen küçük erişte parçalarıyla bilinir. Tutmaç Çorbası, kıvamıyla, içeriğindeki malzemelerle ve sunumuyla sofralara zenginlik katan bir lezzettir.
Çakallı menemeni aratmayan tarif! Bu püf noktalar lezzetini ikiye katlıyor
Menemen, pratikliği ve lezzetiyle Türk mutfağının klasiklerinden biri olma özelliğini korur. Hem kahvaltı sofralarında hem de öğünlerde tercih edilen bu nefis yemek, Türk mutfağının zengin tatlarından biridir. Çakallı menemeni ise neredeyse bilmeyen yoktur. Sizler de Çakallı menemenini aratmayan bu tarifi evinizde yapabilirsiniz.
Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuş
Hafifliği ile damakları çatlatan Sütlü Nuriye en sevilen baklavalar arasında başı çekiyor. Bu tatlı, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Sizlerde bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte Sütlü Nuriye tarifi…
Ananas kabuklarını çöpe atan çok pişman olacak! Artık asla ziyan etmeyeceksiniz
Doğanın bize sunduğu nimetlerin bazıları, görünürde kullanılan kısımlarıyla sınırlı gibi görünse de, daha derinlemesine bakıldığında, birçok yararlı özelliği barındırır. Ananasın kabukları da bu duruma örnek teşkil eder. Eğer sizler de çöpe atanlardansanız artık atmayın.
Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyor
Karalahana sarması, Karadeniz'in kış aylarında sıkça tüketilen, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Ancak, sarma yaparken en büyük sorun genellikle sarmaların dağılmasıdır. Karadenizli hanımların yıllardır ustalıkla uyguladığı bu yöntemle karalahana sarmanız asla dağılmayacak.
Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi
Maya kullanımı ve uzun süren hamur işlemleri bazen zaman alabilir. Neyse ki, işte size maya derdi olmayan ve çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek, yumuşacık bir poğaça tarifi! Bu tarifle, sıcacık poğaçaların lezzetiyle buluşmak için daha fazla beklemenize gerek yok.
Ege’den gelen güzellik! Bal Kabağı Sinkonta tarifi
Ege’nin özel lezzetlerinden olan Bal Kabağı Sinkonta yemeğini daha önce hiç tatmadıysanız denemelisiniz. Farklı lezzet arayışında olanlar için alternatif olan bu tarifin yapımı da oldukça basit. Bal Kabağı Sinkonta nasıl yapılır? İşte Bal Kabağı Sinkonta tarifi…
Şerbeti tam çekmiyorsa böyle yapın! Yılların tatlıcısı şekerparenin püf noktasını verdi
Şekerpare, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İçi yumuşacık, üzeri hafif kızarmış ve şerbetiyle tam kıvamında bir lezzet sunar. Ancak bazen, şerbeti tatlımızı tam olarak çekmeyebilir ve bu durum tatlıyı istenilen lezzete ulaştırmakta zorluk çıkarabilir. Neyse ki, yılların deneyimli tatlı ustaları bu konuda bize yardımcı oluyor. İşte, şekerparenin püf noktası…
Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı
Tepsi kebabı, Türk mutfağının lezzetli ve gözde yemeklerinden biridir. Hatay’ın eşsiz lezzetleri arasında yer alan tepsi kebabının yapmak basit gibi gözükse de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu lezzetli yemeğin sırrını ise ustası paylaştı.
Osmanlı mutfağında unutulmaya yüz tutmuş lezzet! Süleymaniye çorbası tarifi
Çeşitliliği ile dünyaya adını duyuran Osmanlı mutfağında birbirinden farklı ve lezzetli yemek tarifleri bulunuyor. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş 600 yıllık bu zengin mutfakta yer alan çorbalardan birisi de Süleymaniye çorbası. Değişik lezzet arayışında olanlar için bu Süleymaniye çorbasının tarifini ve püf noktalarını paylaştık.
Yapılışı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.