Yaprak Aras

Yaprak Aras

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Shazam’ı duymuşsunuzdur. Hani çalan bir şarkının adını öğrenmek istediğinizde kullandığınız aplikasyon. Şarkıyı bir süreliğine telefona dinletiyorsunuz, Shazam da database’inden parçanın ve müzisyenin ismini buluyor. Aynı şeyin kıyafetler için yapıldığını düşünün. Sokakta tanımadığınız birinin kıyafetini beğeniyorsunuz. Belki çekinmeyip nereden aldığını soracaksınız ama yanınızdan hızla uzaklaşıyor. Geçtiğimiz günlerde 3 milyon dolarlık yatırım alan ASAP54 adlı aplikasyon da işte tam bu işe yarıyor.
iTunes Store’dan ücretsiz indirilebilen uygulamanın kurucusu Danieal Cecilio internet başında üç saat boyunca vintage Chanel güneş gözlüğü ararken bu fikri geliştirmiş. Gördüğümüz her şeyi bulabilmemiz gerektiğini savunan Cecilio’nun uygulaması görüntü tanıma sistemiyle çalışıyor. Birinin üzerinde görüp beğendiğiniz kıyafet veya aksesuarın fotoğrafını çekiyorsunuz. Daha sonra bu fotoğrafı ASAP54’e ekliyorsunuz ve uygulama şu anda bir milyonu bulan ürün database’inden sizin için arama yapıyor. Şimdilik Barneys, Neiman Marcus, Topshop, J.Crew, Forever 21 ve Net-a-Porter ürünlerine bağlı olan database’in gün geçtikçe büyümesi, hatta eylül gibi üç milyona ulaşması bekleniyor. ASAP54 arama yaparken kumaşlar, tasarımlar gibi parametreleri de hesaba sokuyor. Ve beğendiğiniz ürünün kendisini, yoksa da ona en çok benzeyeni ekrana getiriyor. Tabii ürünü nereden alabileceğinizin link’ini de veriyor. Bu arada fotoğrafı illa kendiniz çekmek zorunda değilsiniz. Bir sokak stili sitesinde, bir ünlünün üzerinde gördüğünüz fotoğrafları da ASAP54’e aratabiliyorsunuz. Bütün bunlara rağmen aradığınız şeyi bulamadınız. Bu durumda da ASAP54’ün stilistleri canlı yardım hattıyla yardımınıza koşuyor. Uygulamayı kullananlar, diğer üyeleri de takip edebiliyor bu arada. Diğer kullanıcıların aradığı ürünleri görebiliyor, onlardan da ilham alabiliyorsunuz.

En önemli boşluğu doldurdu
ASAP54, mobil alışverişin çok önemli belki de şimdilik en önemli boşluğunu dolduruyor. Bu nedenle çığır açıcı ve büyüme potansiyeli en yüksek uygulama olarak gösteriliyor. Zaten yakın zamanda Brezilya, Orta Doğu ve Uzakdoğu’da büyüme hedefleri var.
Giyilebilir teknolojilerin de gelişmesiyle beraber ASAP54 benzeri uygulamaları daha sık görmeye başlayacağımız kesin. Sokakta beğendiğimiz bir şeyin fotoğrafını gözlüğümüz veya saatimizle çekip sorgulatacak, büyük ihtimalle aradığımız şeye ulaşacak ve yine bu cihazları kullanarak satın alma yapabileceğiz. ASAP54’le ilgili daha detaylı bilgiyi www.asap54.com adresinde ve uygulamayı ücretsiz indirebileceğiniz iTunes store’da bulabilirsiniz.