Gündem Yaşam Vadisi huzur vadediyor

Yaşam Vadisi huzur vadediyor

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü’ndeki dev kent parkı Yaşam Vadisi’nde kurulan Demokrasi Sokağı, siyasi hoşgörüsüyle Türkiye’ye örnek oluyor. Başkan Ekrem İmamoğlu, “Barış ve sevgi enerjisini Beylikdüzü’nden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayıyoruz” dedi.

Yaşam Vadisi huzur vadediyor

Beylikdüzü ilçesi farklılıklara, renklere ve mozaik kültüre alan açmış bir kent. Yılda ortalama 15 bin artış gösteren nüfusuyla tercih edilen ilçe haline gelen Beylikdüzü’nde, çağdaş kent anlayışının yanı sıra inançlara saygı ilkesinin de yerine getirildiği bir barış ve huzur ortamı var. 2014 yılında göreve gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun her yıl geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerinde bu ahengi görmek olası. Beylikdüzü’ndeki dev kent parkı Yaşam Vadisi’nde Ramazan boyunca binlerce kişinin geçtiği ve Türkiye’deki ilk uygulama olması ile dikkat çeken Demokrasi Sokağı da siyasi hoşgörünün en güzel yansıması olarak Türkiye’ye örnek oluyor. Bu sokakta ilk defa bütün partiler bir arada ve yan yana çalışıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin kararı ile oluşturulan Demokrasi Sokağı’nda ilçedeki siyasi partilerin aday tanıtımları oldukça barışçıl bir ortamda yapılıyor.

Haberin Devamı

İftar sofrası buluşmaları

Belediye yönetiminin en hassas şekilde üzerinde durduğu diğer bir konu da sokak iftarları yerine evlere konuk olmak ve hane halkı ile birlikte iftar sofrasını paylaşmak. Büyük bir kent parkı olarak tasarlanan ve tüm ilçenin buluşma noktası haline gelen Yaşam Vadisi’nde ise birbirinden özel Ramazan programları vatandaşla buluşuyor. Her sene on binlerce kişinin bir araya gelip, ellerini göğe açtığı Kadir Gecesi programı ise Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki Beylik Pazarı alanında yapılacak. Bu sene de Beylikdüzü 5. Geleneksel Hayırlı İftar Sofrası olarak anılan akşamda on binlerce vatandaş, aynı sofrada buluşup huzuru ve bereketi paylaşacak. Birlik ve beraberliğin yarattığı tarifsiz güç ve sinerji ile Beylikdüzü’nden İstanbul’a muazzam bir mesaj yayılmış olacak.

Haberin Devamı

Yaşam Vadisi huzur vadediyor

Sıcak yemek hizmeti

Beylikdüzü Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ilçedeki ihtiyaç sahibi bin aileye sıcak yemek hizmeti veriyor. İlçenin on mahallesinde her Ramazan ayında iftar vakti evlere konuk olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye yönetimi ise Ramazan boyunca 750 aileyi ziyaret edip oruçlarını vatandaşlarla birlikte açıyor. Ayrıca yine Ramazan ayı boyunca, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplamda 6 bin 500 adet gıda çeki dağıtımı yapılıyor.

Ramazan etkinlikleri

İlçe sakinleri, Ramazan’da daha da huzurlu. Kardeşliğin, paylaşmanın, sevginin ve bereketin en yoğun farkına varıldığı Ramazan ayı, Beylikdüzü’nde bu sene de yoğun bir programla yaşanıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin Yaşam Vadisi Sahnesi’nde ilk kez geçen sene gerçekleştirdiği Ramazan etkinlikleri, bu yıl da vatandaşlara dini sohbetlerden, çocuk ve yetişkin tiyatro oyunlarından tutun da sanat ve halk müziği konserlerine kadar anlamlı bir içerik sunuyor.

Yaşam Vadisi huzur vadediyor

Vadiden huzurla geçenler

Etkinlikler, 16 Mayıs Çarşamba günü Yaşam Vadisi’nde başladı. 19 Mayıs’ta müzisyen Kalben, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için özel bir konser verdi. Özel bir hayran kitlesine sahip Sunay Akın ve Tuna Kiremitçi de Vadide sevenleri ile buluştu. Kendilerini yörelerinin kültür bekçileri olarak adlandıran Karadenizli Müzik Grubu Koliva, Beylikdüzülülere ayrı bir akşam yaşattı. Ayrıca Sanatçılar Ekin Uzunlar, Aynur Güneş- Ceylan Kaya ikilisi, Berfin Gürsoy ve Tarkan Öngen sevilen parçaları seslendirdi. Beylikdüzü Musiki Derneği Konseri nostaljik bir hava estirdi. Beylikdüzü Kültür Sanat Derneği ise Erhan Bayladı Müzik Topluluğu eşliğinde harika bir konser verdi. Ayrıca dini sohbetlerin yapıldığı ayda merak edilen hususlar, ilahiyat hocaları tarafından aydınlatılıyor. Ramazan akşamları, yetişkin tiyatro oyunları ve eğlenceli orta oyunları ile daha da keyifleniyor.

Haberin Devamı

Barış ve sevgi enerjisi

Başkan Ekrem İmamoğlu, “Ülke olarak bizi bir arada tutacak en önemli gücün kenetlenmekten geçtiğinin farkına varmak zorundayız. Farklılıklara ve renklere saygı kültürünün Beylikdüzü’nde yerleşebilmesi adına böylesi manevi günlerde ve birçok milli tarihlerde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı, bu nedenle aydınlanma ayıdır da. Daha çok farkında olduğumuz, daha çok empati yaptığımız ve daha çok paylaştığımız bu ay içerisinde gönüllere dokunmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğin yarattığı barış ve sevgi enerjisini Beylikdüzü’nden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şener Şen ve Ayşen Gruda Cep Sinemaları

Yaşam Vadisi huzur vadediyor

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ne yapılan iki yeni sinema salonuna Yeşilçam’ın unutulmaz sanatçılarından olan Şener Şen ve Ayşen Gruda’nın ismi verildi. Sinema salonlarının açılışı ise usta sanatçıların katılımıyla gerçekleşti. Başkan Ekrem İmamoğlu, “Bir ilçenin, bir kentin mutlaka kültür ve sanat noktası olmalı. Dünya’ya üç boyutlu bakabilmek, rutin algılamalarımızın dışına çıkmak, iç ve dış benliğimizi besleyebileceğimiz programlarla yoğrulmak adına bu çok önemli. Sanat, bir toplumun kendini ifade edebileceği en güçlü kavramlardan biri. Dolayısıyla Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ni bu amaçla tüm İstanbullular için hazırladık. Kente değer katmasının yanı sıra kişinin kendini gerçekleştirmesi noktasında da değerli katkılar sunuyoruz bu merkezde” diye konuştu.

Haberin Devamı

EĞLENCE VE SANATIN BULUŞMA NOKTASI

Yaşam Vadisi huzur vadediyor

1 milyon m2 büyüklüğü ve 6 etaptan oluşumuyla İstanbul’un en yeşil ve en büyük kent içi parklarından biri Yaşam Vadisi. Beylikdüzü sahile kadar uzanan yeşil koridor içerisinde birbirinden farklı kullanımların yer aldığı Vadi’nin, 250 bin m2’lik 1. Etabı her gün yüzlerce vatandaşı ağırlıyor. Yaşam Vadisi’nde halkın nefes alıp dinlenebileceği, eğlenerek sosyalleşerek kendini yenileyebileceği bir yaşam alanı oluşturuldu. Hem doğa hem kent yaklaşımıyla ele alınmış olan Yaşam Vadisi 1. Etap; gezinti, bisiklet, koşu ve yürüyüş yolları, akülü tren ile vadi gezisi, çim teraslar ve yapısal çözümler üretilerek oluşturulmuş seyir terasları, biyolojik gölet, etkinlik alanları, sanat atölyeleri ve sergi alanları, Çanakkale Şehitleri anısına park ve tören alanı, Japon Bahçesi, Oyun alanları ve sahne gibi fonksiyonları barındırıyor.

Çalışmaların hızla devam ettiği Yaşam Vadisi 2. Etapta ise Eğlence ve Yaşam Merkezi’nin bulunduğu alan ile başlayan kısımda kavaklıkların içerisinde bulunan sessiz okuma bahçeleri yer alıyor. Aynı alan içerisinde mini müze ve kafe ile rekreatif birimler kurgulanıyor. Bununla birlikte işleyecek ıhlamur bahçesiyle yan yana olacak 2 bin 350 metrekarelik bir macera parkı da planlanıyor.

YENİ NESİL MERKEZ

Yaşam Vadisi huzur vadediyor

Çocuğundan gencine, özel gereksinimli bireylerden yaşlısına kadar herkese hitap edebilecek yeterliliğe sahip bir sosyalleşme merkezi olan Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, değişen teknolojiye uyum sağlayacak biçimde tasarlanarak, nitelikli kültür ve sanat aktivitelerinin vazgeçilmez adresi oldu. Uzman mimarlar tarafından estetik bir şekilde tasarlanan binanın giriş katında, tiyatro oyunları ve konserlerin konforla izlenebileceği Beylikdüzü Sahnesi bulunuyor. 2. katında yer alan Trakyo Salonu’nun sahnesi yeniden yapılarak 700 kişilik çok amaçlı bir salon haline getirildi. Özel eserlerin sergileneceği VİP Toplantı Salonu da yine ikinci katta yer alıyor. 1250 m2 olan kütüphanede ise 80 bin kitap bulunuyor. Bu özelliği ile adına Yaşar Kemal Kütüphanesi verilen kütüphane, İstanbul’da ilçe belediyeler arasındaki en büyük kütüphane sayılıyor. Bu katta ayrıca yaklaşık 6 bin kitap kapasiteli Adile Naşit Çocuk Kütüphanesi bulunuyor. Öte yandan bodrum asma katta yer alan 600 m2’lik Batı İstanbul Sergi Salonu, birçok değerli eserin sergileneceği bir müze alanı. Çocuklara ve gençlere yönelik bir alan olan bodrum katında ise çocuk oyun ve kitap okuma alanı, 2 adet cep sineması, 9 adet müzik çalışmaları için işitsel sınıf, küçük ölçekli gösterilerin yapılabileceği sahne, izleyiciler için bir tribün ve sergi alanı bulunuyor.

Yazarlar