Bayburt Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası

19.03.2018 - 12:51 | Son Güncellenme:

.

Yaşlılar Haftası

BAYBURT (AA) - AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, her insanın beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgi, sevgi, saygı ve insanca yaşama hakkına sahip olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Başkan Yumak, partisinin il başkanlığı binasında Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, AK Parti olarak 7'den 70'e tüm vatandaşların güvenliği, refahı ve huzurunu temin etmek için olanca güçleri ile çalıştıklarını belirterek, "Her insan beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahiptir." dedi.

Yaşlıların dün ile yarın arasında gönül köprüsü olmalarının yanı sıra birer hayat rehberi olduğuna dikkat çeken Yumak, "Onların bilgi, deneyim ve tecrübeleri sayesinde bugün milletler istikballerine yön vermekte, geleceklerini şekillendirmektedir. Ecdadımızdan aldığımız vicdani mirasla çınarlarımıza saygıda kusur etmemek, onların sorunlarına çözüm üretmek, hayatlarına kolaylaştırıcı hizmetler sunmak, memnun etmek ve hayır dualarını almak toplumsal bir görev olduğu gibi aynı zamanda insanlık ve Müslümanlık vazifemizdir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk milletinin büyüklerini asla bir yük olarak görmediğine vurgu yapan Yumak, şöyle konuştu:

"Bilakis onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür, gelenek ve geçmişe sahibiz. Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet, hiç şüphesiz genç nesillerimize örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin teminatı olmaktadır. Sosyal devlet ilkesini gerçek anlamda ilk kez 2002 yılında milletimizle tanıştıran AK Partimiz, yaşlılarımızın kaliteli yaşamını ve genel sağlığını arttırmaya odaklı etkin politikalar üretmeye devam etmektedir. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2004 yılında kurulan Yaşlılar Koordinasyon Merkezi bunun en somut örneğidir."

AK Parti olarak Türkiye'deki yaşlı nüfusun her geçen gün arttığının ve yaşlılık dönemine ilişkin konuların bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğinin farkında olduklarını anlatan Yumak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Yaşlı vatandaşlarımız için erişilebilir olmayı ve onların ellerinden tutarak sorunlarına çözüm üretmeyi şiar edinen Sosyal Politikalar Başkanlığımız bünyesindeki Yaşlılar Koordinasyon Merkezimiz ile 81 il ve 970 ilçemizde hizmet vermeye, vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam etmekteyiz. Öte yandan çınarlarımıza yönelik bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin varlığı ülkemizin dört bir köşesinde yaygınlaştırılmış olması, yaşlı yaşam evleri modeli, evde bakım hizmeti, evde sağlık hizmetleri ilk kez AK Parti hükumetlerimiz döneminde uygulanmaya başlanmıştır. AK Parti olarak sağlıktan kültürel faaliyetlere, bankacılık işlemlerinden ulaşıma, çevre düzenlemesinden eğitime kadar her alanda yaşlılarımızın refahı, memnuniyeti ve mutluluğu için çalışmalar yapmaya devam etmekteyiz.Toplumların hafızası olan yaşlılarımız geleceğimizin muhafazası bakımında hayati öneme sahiptir. He zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız ve yararlanacağımız rehberlerimiz olan büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil senenin her günü hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmemiz gerekmektedir."