Yaşlılık Belirtileri, Kuşkusuz ki Kısa Sürede Göz Kapaklarına Etki Eder

Haberin Devamı

Plexr ile ameliyatsız üst göz kapağı uygulamasından sonra daha dinamik, daha dinç, daha genç ve aydınlık bir yüz ifadesi oluşmaktadır.

Maddenin 4. haline plazma denir. Madde katı haldeyken enerji verilirse önce sıvı sonra da gaz haline geçmektedir. Gaz halindeyken enerji vermeye devam edersek o zaman Plazma elde etmiş oluruz. Kısaca iyonize atmosferik gaz da diyebileceğimiz bu enerji arkıyla çeşitli uygulamalar uzunca bir zamandır sanayide yapılagelmektedir. Sağlıkta ise bunun kullanılabileceği alanlar çevre dokulara zarar vermeksizin istenmeyen doku veya hücre topluluklarının ortamdan uzaklaştırılmasıdır.

Plexr, alt ve üst göz kırışıklıklarından şikayetçi olan ameliyat olmakla olmamak arasında kararsız kişilerde, yüzde smoker line dediğimiz üst dudak kırışıklığı olanlarda boyun kulak önü çizgilenmeleri ve kırışıklıklarında, güneş ve hamilelik lekesi gibi leke sorunu olanlarda, akne skarı ve benzeri yara izlerinde, akne tedavisi ile yüzeyel siğil ben vb. alınmasında, keloidlerde yaş cinsiyet farkı olmaksızın kullanılabilmektedir.

Uygulama nasıl yapılır?
Uygulama yapılacak bölge antiseptik sıvı ile temizlenir. Lokal anestezik krem sürülür, 20 dakika beklenir. İşlem, üst ya da alt göz kapağı şeklinde bölgeye göre 5-20 dakika arasında sürer. Ağrı-acı hissinin yaşanmadığı uygulama sonrasında üst göz kapağında ertesi gün başlayan ve azalarak devam eden ödem oluşur. Beşinci günden itibaren kabuklar dökülür ve normal görünüme kavuşur. Uygulama sonrası özellikle açıkta kalan bölgelere içerisinde güneş koruma faktörü de olan sıvı bir fondöten veya BB krem tabaka halinde sürülmeli. Her yıkama sonrası işlem tekrarlanmalı.

Ne kadar süre kalıcı olur?
Göz kapağı için ameliyat olanlarda verilen kadar süre verebiliriz yani 3-5 yıl… Tabi daha erken de sorun oluşabilir ama 2. seansın sakıncası yoktur. Lekeler en zor tedavi olan ve baş ağrıtan sorundur. Çok iyi korunurlarsa aynı yerde olmaz, kırışıklıklar içinse yaşa ve duruma bağlı olarak 1-2 sene ortalama süre verilebilir. Akne ve yara izi gibi skar dokularında sorunun genişliğine ve derecesine göre birkaç seans tedavi gerekebilir.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı