Ekonomi Yastık altından 4.4 ton altın

Yastık altından 4.4 ton altın

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında ikinci ihraç  döneminin tamamlandığını belirterek, “Bu dönemde 10 bin 500 vatandaşımız, yaklaşık 2 ton altını yastık altından çıkardı. Geçen yıl gerçekleştirilmiş ilk ihraçla birlikte yaklaşık 4.4 ton altın ekonomiye kazandırılmıştır. Bu tutarın güncel altın fiyatlarıyla karşılığı yaklaşık 770 milyon lira” dedi.

Yastık altından 4.4 ton altın

Şimşek, AA’ya yaptığı açıklamada, 26 Mart’ta başlayan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ikinci talep toplama sürecinin 20 Nisan itibarıyla tamamlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu dönemde yaklaşık 10 bin 500 vatandaşın, 2 ton altınını yastık altından çıkararak, Hazinenin bu iki enstrümanına yatırım yaptığına işaret eden Şimşek, ikinci ihraçta taleplerin yüzde 57.9’unun altına dayalı kira sertifikasına, yüzde 42.1’nin altın tahviline yönelik olduğunu belirtti.

En çok kadınlar...

Altın tahvili ve kira sertifikasına kadın yatırımcı ilgisinin daha yüksek olmaya devam ettiğini vurgulayan Şimşek, “Kadın vatandaşlarımızdan gelen talep yüzde 55.2, erkeklerden gelen talep yüzde 44.8 düzeyindedir. Yatırımcıların yüzde 48.9’unu 25-44 yaşındaki vatandaşlar oluşturmuştur” ifadesini kullandı.

Bu süreçte 23 binin üzerinde vatandaşın altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının avantajlarından yararlanmaya başladığını anlatan Şimşek, Türkiye’nin refahına katkı sağlamak amacıyla gelecek dönemlerde de bu ihraçlara devam edeceklerini bildirdi.